Automatyczne audio w trybie czuwania

J

jellybean

Guest
Jestem projektowania subwoofera i chciałbym to automatyczne w trybie czuwania, aby automatycznie włączyć go on / off w zależności od tego, czy sygnał jest obecny, czy nie przez pewien okres czasu. Wiem, że jest to łatwo zrobić z mikrokontrolera, ale chcę zrobić to trudniejsze i bardziej satysfakcjonujące analogowy sposób. Wiem, że to musi obwodu istnieje, ale o dziwo mam tylko spotkać jednego obwodu online na h ** p: / / home.uni-one.nl/hans / który oparty jest na 1996 artykuł Elektuur. I nie w pełni zrozumieć działanie układu (przepraszam, mój analog jest zardzewiały), choć wiem, że to komparator jazdy bufora / wzmacniacza. Nie jestem w stanie uzyskać kopię oryginalnego układu, na którym został oparty. Moje szybkie symulacji Multisim nie świadczy o niczym, chociaż go uruchomić ponownie i patrzeć na torze bardziej ostrożny. Byłbym wdzięczny za każde wejście. Dzięki.

Nie widzę na schemacie na tej stronie internetowej (wydaje się być uszkodzony), ale tutaj jest inny auto-zasilanie obwodu. Ma dość dokładny opis jak to działa, jak również schematy. http://sound.westhost.com/project38.htm mam nadzieję, że to, czego po.

Dzięki za odpowiedź. Właśnie znalazłem ten układ też. Zdałem sobie sprawę, że tor nie jest niczym więcej niż aktywowane głosem przełącznik (VOX) i szukał i to wymyślił. Subtelne zmiany słowem robić dużą różnicę w wynikach wyszukiwania.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back