ATMEL Microcontroller z dwoma UARTS

S

Shani

Guest
Assalamo Allykum!
Przyjaciele pracuję nad projektem, w którym I wymaganych dwóch UATRS w jednym mikrokontrolera.
Będę korzystać One UART do komputera i drugi UART dla niewolników.
Jeśli ktoś posiada wiedzę na temat tego typu mikrokontrolera, a następnie prześlij mi jego numer.
Jedno jeszcze ,,,,, to mikrokontroler powinien być zgodny z 8051 Microcontroller ...
Język programowania powinien być taki sam.
Oczekiwanie na odpowiedź ..
Zeeshan Shareef

Atmel nie ma 8051 z podwójnym UART, Atmels AVR serii but thats not czego szukasz tak tylko odpowiedzią byłoby wykorzystać jeden USART i zrobić jeden USART przez oprogramowanie.

Drogi,

ATMEL AT89Sxx, AT89Sxxxx, AT89LPxxxx posiada 2 porty szeregowe ports.One jest kompatybilny z 8051 UART,

z nich jest inny port SPI.Możesz użyć SPI.But jeśli chcesz mikrokontrolera z

2 8051 UART, myślę, że należy użyć / Dallas Maxim DS89C4xx series.They są 8051

zgodne z pojedynczym rdzeniem rowerowe i 2 8051 zgodny uarts.All zwykle kompilatory

I oprogramowanie programowania takich jak Keil, IAR, ...& SDCC (OpenSource), obsługuje ich.

Powodzenia!

Cześć,

Czy można wykorzystać jeden UART tylko z topologii sieci autobus??
Czyli do połączenia komputera UART, niewolnika i UART mikrokontrolera UART wszystkich do siebie ... i upewnij się, że tylko jeden będzie transmisji w czasie.

Czy to możliwe??

Pozdrowienia,
Shohdy

Drogi,

Myślę, że can.If uController Master Port (podłączony do innych nie PC) może być port SPI, można
W tym easily.SPI portu składa się z 4 bitów:
a) MOSI: Master Out Slave In
b) MISO: Master Out Slave In
c) SCK: The Clock
d) SS: Slave Select
Możesz kontrolować wszystkie urządzenia slave przez 4-gie bitowy (Slave Select) z uController Master.

Powodzenia!

zobacz odpowiedź
http://groups.yahoo.com/group/booksbybibin/message/302

Bibin John
www.bibinjohn.tk

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back