ATmega32 zdania progrms

V

villuribhanu

Guest
Witam wszystkich, Myself jest Bhanu. Mam polecenie Asembler dla serii ATMEGA. Teraz chcę napisać kod w języku C dla series.Can ATMEGA ktoś mi pomóc w tym aspekcie.

Czy możesz być bardziej szczegółowe. Chcę kompilator chcesz napisać i co? :p

[Quote = villuribhanu] Witam wszystkich, Myself jest Bhanu. Mam polecenie Asembler dla serii ATMEGA. Teraz chcę napisać kod w języku C dla series.Can ATMEGA ktoś mi pomóc w tym aspekcie. [/Quote] co dokładnie chcesz, masz kod w montażu i należy go przekonwertować?

Witam, Dzięki wszystkim za odpowiedzi na moje Quiéry. Teraz staram się pisać kod w języku C z wykorzystaniem AVR Studio 4. Potrzebuję przewodnika lub linii przykładowych programów w języku C, które mogą być tworzone przez AVR Studio 4. Potrzebujesz przykładowych programów jak 1. UART Tx, Rx i bez przerwania 2. LCD 4 linie danych 3.SPI do EEPROM (u EEPROM może zaproponować mi) 4.ADC 5.PWM 6.SPI do pamięci flash Jeśli u więcej niż u to także może przekazywać do mnie. Z poważaniem, Bhanu

[Quote = villuribhanu] Witam, Dzięki wszystkim za odpowiedzi na moje Quiéry. Teraz staram się pisać kod w języku C z wykorzystaniem AVR Studio 4. Potrzebuję przewodnika lub linii przykładowych programów w języku C, które mogą być tworzone przez AVR Studio 4. Potrzebujesz przykładowych programów jak 1. UART Tx, Rx i bez przerwania 2. LCD 4 linie danych 3.SPI do EEPROM (u EEPROM może zaproponować mi) 4.ADC 5.PWM 6.SPI do pamięci flash Jeśli u więcej niż u to także może przekazywać do mnie. Z poważaniem, Bhanu [/quote] w zakresie etc uart Czy miało na ATmega32 arkusza Bhanu? jest wielu w pełni korzystać z informacji w nim nawet kilka kodów próbki.

Witam, przeszedł arkusza danych. Napisałem kod (UART) również. Ale to nie działa w Proteus. Dostaję wartości śmieci.

[Quote = villuribhanu] Witam, przeszedł arkusza danych. Napisałem kod (UART) również. Ale to nie działa w Proteus. Dostaję wartości śmieci. [/Quote] Możesz pisać kod? i dsn Proteus. i y nie u spróbować w życiu zamiast symulacji?

Witam, To jest mój kod. Po zdobyciu wyjście z proteus Chcę, aby pokładzie. Proteus (DSN) nie było związane z this.If dont mind można dać ur ID mail, aby można było przekazać go do Ciebie. # Include void uart_init (); opóźnienie void (); unsigned char USART_Rx (); int main () {unsigned char danych; uart_init (); for (data = 'a'; danych

Hai, Użyj ICC Compiler, ma 30 dni Eval pełną wersję, która posiada wbudowany generator kodu

Niektóre kompilator dostarczyć generowanie kodu, takich jak CodeVision kompilatora C spróbuj go użyć.

Bascom jest dobry, jeżeli ktoś potrzebuje kod i proteus plików i może ich dostarczyć.

Witam, Dzięki za Ciebie. Ale potrzebuję kod źródłowy, który działa w AVRStudio 4.Jeżeli tak plz przekazania do mnie.

[Quote villuribhanu =] Używam wewnętrzny 1MHz. [/Quote] swojego rejestru UBRR jest ustawiony nieprawidłowo. sprawdzenie arkusza z ATmega32 pg165, i starali się zasymulować na proeus to działało dobrze. w tej tabeli, na stronie 165 masz UBRR wartość dla niektórych baudrates @ 1MHz FOSC.

Witam, Dzięki za odpowiedź. Zmieniłem UBRR do 0x0c również nadal nie działa. Jeśli nie możesz wysłać maine działający kod. Hope odpowiedzi na ten mail.

[Quote = villuribhanu] Witam, Dzięki za odpowiedź. Zmieniłem UBRR do 0x0c również nadal nie działa. Jeśli nie możesz wysłać maine działający kod. Hope odpowiedzi na ten mail. [/Quote] teraz w symulacji (ISIS) ustawić częstotliwość zegara atmega do 1MHz i ustawić wirtualne baudrate terminal do 4800 to powinno działać.

Witam, jestem przy 9600 bodów. Ale u wspomniał, że 4800. Czy u dał mi jasność w tej sprawie.

[Quote = villuribhanu] Witam wszystkich, Myself jest Bhanu. Mam polecenie Asembler dla serii ATMEGA. Teraz chcę napisać kod w języku C dla series.Can ATMEGA ktoś mi pomóc w tym aspekcie. [/Quote] tutaj jest forum specjalnie dla micros avr, można znaleźć kilka pełne projekty dla AVR w C lub montaż . www.avrfreaks.net Powodzenia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back