ATmega32 pracy z ENC28J60 wbudowanych serwera WWW

M

m_pourfathi

Guest
Witam wszystkich, używam AVR ATmega32 Mikrokontroler z MicroChip ENC28J60 Ethernet MAC i urządzenia warstwy PHY realizacji mini serwer WWW. ENC28J60 wykorzystuje interfejs SPI do komunikacji z mikrochipem. Również używam codevision kompilatora. Jestem sprawdzanie mojego sprzętu najpierw sprawdzić, czy AVR może komunikować się z ENC28J60 prawidłowo. Ale to nie był ten problem, że AVR nie może odczytać danych z ENC. do sprawdzania używam tej składni: SPDR = 0x15; get_data = SPDR; PORTA = get_data / / odczytu danych pojawi się na PORTA do sprawdzenia. 0x15 oznacza odczytu danych z adresu 15 hex. co może być problem? Proszę o pomoc! dzięki

Jak 0x15 adres określony. Jeśli jest to rejestr w ramach ethernet IC należy przesłać żądany najpierw zarejestrować, a następnie odczytać z urządzenia. Zazwyczaj urządzenia SPI nie ma adresu i wykorzystuje chip select lub włączyć, aby włączyć urządzenie. Cheers Slayer

Adres wysłane przez SPI jest dla pamięci IC ethernet. Posiada wewnątrz ROM i są o 40 lub może 50 rejestrów wewnątrz, które mogą zmienić niektóre właściwości, jak wtedy, gdy nie migają diody LED. Mogę przesłać arkusz danych, dzięki czemu można mieć lepszego zrozumienia rozwiązania wspomniałem wcześniej. dzięki

Cześć, powiedz mi, jak początkowa konfiguracja jest SPI.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back