atmega168 nie działa

P

prabh

Guest
Witam, mam atmega168 i zaprogramować go przy użyciu avr programator obwód [url = http://benryves.com/bin/avr_tutorial/avr_tutorial.htm] Pierwsze kroki z AVR [/url] i zaprogramowane i to 3-4 razy ale po tym i stanie programu mcu, ale nie otrzymałem żadnej wyjścia PB0 i zaprogramowane doprowadziły flasher ten problem i zwiększyć i skończyło się z unprogrammable mcu teraz pony prog cant wykrywa mcu. i był goind dobrze, dopóki zaprogramowany kod na tej stronie [url = http://extremeelectronics.co.in/avr-tutorials/avr-timers-an-introduction/] AVR Timers - Wprowadzenie. | EXtreme Electronics [/url] z góry dzięki i przepraszam za mój angielski prabh

Najczęstszym błędem jest ustawienie bezpiecznika źródło zegara na złe ustawienie (zegar zewnętrzny), w takim przypadku należy zewnętrznego clcok zmienić bezpieczniki ponownie. Jeśli masz inny AVR możesz użyć przełączania pin zegara do zamkniętych AVR. Może masz wyłączone reset, w tym przypadku trzeba będzie równolegle programista. Czy przypominasz sobie stanu bezpieczników, czy je zmienić? Alex

yep myślę, że grzebał, że ckdiv8 ale nie jestem pewien, czy i zawiedli przed lub po i w obliczu tego problemu

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- postu dodaje się 16 : 18 ---------- Poprzedni post o 16:17 ----------</span></span>
i nie mam żadnych innych avr

CLKDIV8 nie może przeszkodzić w mcu z programowania, zmieniły RSTDISBL lub CKSEL bezpieczniki. Wszelkiego rodzaju kwadratowych generator fali zrobi zakładając, że masz włączony zewnętrzny zegar, jeśli z drugiej strony po wyłączeniu RESET a następnie można tylko zrobić to z równolegle programista. Alex

Lepiej jest użyć innego oprogramowania, niż prog pony. Moje ja miał jakiś problem z tym na początku.

może ktoś mi powiedzieć jakie oprogramowanie do stosowania, a także w jaki sposób i odblokowania mojego mcu (może tutorial). nie mam portu równoległego na mojego nowego pc ale zrobię to na moim pc znajomych.

Nie jest równolegle programista w końcu tej strony [url = http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html] ELM - AVR programista [/url] Istnieją także urządzenia, które mogą to zrobić automatycznie tak jak [url = http://diy.elektroda.eu/atmega-fusebit-doctor-hvpp/?lang=en] Atmega HVPP fusebit lekarza - fusebity napraw, fusebits naprawić>> Manekinen DIY [/url] Alex

Czy muszę zbudować że thingy fusebit, jeśli nie, jak może zrobić jeden na własną rękę. Równolegle programista portu, nie stosuję port równoległy (i trzeba programator port).

W poprzednim poście powiedział pan, że nie mają równolegle post, ale pójdziesz do swojego znajomego, dlaczego port równoległy problem? Nie widziałem żadnych równolegle programista przy użyciu portu szeregowego. Tylko wtedy inny tor Widziałem to mega8 urazy mega8 ale nie mam pojęcia, czy to będzie działać z mega168. Pamiętasz, co łączy zmianie? To nie zmienisz RSTDISBL wtedy nie trzeba równolegle programista, jeśli tylko zmienił CKSEL bezpieczniki wówczas zewnętrzne clcok jest wszystko, czego potrzebujesz. Czy próbuje obniżenie szybkości programatora (zakładając, że jest to możliwe), może masz obniżony zegara MCU i trzeba obniżyć ISP też tak, że uznaje się,

Mogę korzystać z komputera znajomych do odblokowania rzeczy. Powiedz mi jak zrobić, że fusebit lekarza. I co mogę powiedzieć jest to, że po podłączeniu 20MHz oscylator między XTAL szpilki i usunąć gnd z pin8 i podłączyć doprowadziły do ​​pin (ale ostatni kod i napisał w mcu było lampą błyskową LED w PB0) zaczyna migać .

Powiedz mi, jak zrobić, że fusebit lekarza.
Co masz na myśli, każdy projekt ma na schemacie należy zrobić, nie mam pod warunkiem, linki.
I co mogę powiedzieć jest to, że po podłączeniu 20MHz oscylator między XTAL sworznie i usunąć gnd z pin8 i podłączyć doprowadziły do ​​pin (ale ostatni kod i napisał w mcu było lampą błyskową LED w PB0) zaczyna migać.
To znaczy, że jest wykonywany kod poprawnie, jeśli tak to nie jest problem zresetować lub zegar, ale nie mam pojęcia co jest nie tak

Chodzi mi o to, mogę zrobić dla mnie, czy jest to na sprzedaż. i zaprogramowany kod miga dioda na PORTB pin 1 i miga na wszystkie kołki i miga tylko kiedy i usuwania ziemi z pin 8.

Wszystkie projekty, w których pisałem są DIY, równoległy programatora jest tylko obwód i potrzebuje oprogramowania programista, podczas gdy lekarz fusebit to samodzielne urządzenie z oprogramowaniem, ale wszystko wliczone jest w download.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back