AT komendy do AUBTM 20 ... wykonanie połączenia nie działa

J

jackl1990

Guest
Witam, Mam problem z komendy AT do komunikacji z telefonem Nokia komórki przez AUBTM 20 modułów bluetooth. Moduł jest wprowadzenie trybu poleceń i przyjmowanie niektórych komend AT, ale nie przyjmuje polecenie, aby sprawdzić profil jest w. Również wiem, że to musi być w sieci profil Dial-up, ale jak ustawić moduł do tego trybu. Thanx z góry za pomoc.

Hi Jack, to jest vivek z Bombaju. Używam aubtm-20 do mojego ostatniego stopnia Absolwent roku Electronics Engg. Jack, po prostu nie jestem w stanie komunikować się (wysyłać polecenia AT) do aubtm z PC (HyperTerminal winXP). HyperTerminal ustawienia: szybkość transmisji: 9600 bps, bity danych: 8, bity stopu: 1, parzystość: brak, kontroli przepływu: none do trybu poleceń, i wysłać LLL z HyperTerminal w ciągu 60s od włączenia ON aubtm-20. Ale to ja w ogóle nie ma odpowiedzi. JACK, błagam cię do proszę szczegółowo opisać i metody powinny używać do wysyłania poleceń AT do aubtm-20 i otrzymywać odpowiedzi. Byłbym wdzięczny za pomoc w naturze. Jesteś mogę sobie wyobrazić problemy jestem w muszę dokończyć mój projekt w zaledwie tygodni. Proszę o pomoc. Oczekiwanie na odpowiedź. dziękuję, Vivek M

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post added at 17:14 ---------- Poprzedni post był o 16:31 ----------</span></span>
79_1299341594.jpg
Przyłącza obwodu

+ + + Jest moduł bluetooth bluesmirf, I guess. + + + również jest nigdzie w aubtm w arkuszu danych i zestaw komend AT. Chociaż ja wciąż wypróbować. dzięki za odpowiedź.

Witam, Próbowałem + + +, ale praca ta nie robi zbyt. Brak odpowiedzi. Jeśli tylko JACK mógł odpowiedzieć, jak był z powodzeniem w stanie wysłać poleceń AT.

Hej, upewnij się, że ustawienia w hyper terminal są prawidłowe. Również AUBTM 20 dokumentu polecenie wyświetla, że musimy wysłać przed i po poleceniu. Upewnij się, że wysyłasz ten przed i po każdym poleceniu. Do komendy LLL nie wysyłaj charakter, ustawienia w HyperTerminal prawdopodobnie należy zmienić wykonaj następujące czynności: przejdź do menu Plik -> właściwości -> kliknij kartę Ustawienia-> wybierz klawiszy systemu Windows kliknij przycisk ASCII konfiguracji, sprawdź wysłać linia kończy się kanałów linii pola, jak echo wpisywanych znaków na miejscu (to pozwala nam zobaczyć poleceń jesteśmy pisania) Po powyższych ustawień wysłać komendy LLL moduł powinien odpowiedzieć OK. Wszystkiego najlepszego.

jeszcze jedno pytanie nie daje 3.3v do aubtm-20 i 5V do MAX232 IC powoduje, że problem ze zgodnością? Mogę dać 5V do aubtm-20? choć 3.7v napięcie jest największe w dokumencie.

Hi Jack, czy to praca dla Ciebie? Jesteśmy również okładzina ten sam problem. Jesteśmy w stanie wykonać polecenia AT, wymienionych w tym polecenia set. Ale "AT + BPROFILE =?" pokazuje błąd. A także to nie pozwala, aby ustawić profilu. Czy mogę prosić o pomoc. Również w kontaktach z telefonu komórkowego, który profil musimy wybrać? SPP? Dzięki za pomoc Pozdrawiam, Karjol [COLOR = "Silver"]

Tak, że nie działa, użyłem profil SPP. Udało mi się przejść do SPP za pomocą AT + BPROFILE polecenie. Zmień ustawienia HyperTerminal jak wspomniałem w wątku. Jeżeli planujesz do wysyłania poleceń do telefonu dostęp do jego karty GSM SM wtedy przełączyć się na profil SPP. Po włączeniu profilu, przejść do trybu poleceń do zdalnego dostępu i wysyła polecenia do wyboru do GSM SIM. Wszystkiego najlepszego.

Hi Jack, Dzięki za info. komend AT dla mnie. I jestem w stanie dostać AT + NAZWA, zmiany trybów itp. Ale ja nie jestem w stanie zobaczyć, które zestaw profili, a także nie jestem w stanie ustawić profil. Kiedy wykonać "AT + BPROFILE =?", Przed wejściem do nowego wiersza, pojawia się jako odpowiedź "ERROR" .. Czy wobec takiego problemu, proszę dać mi znać, jeśli znalazłeś jakieś rozwiązanie tego problemu. FYI: Staram się podłączyć do Motorola MB200 android telefon komórkowy. Chcę wysłać jakieś dane z aubtm-20 do MB200. Dzięki, Karjol

Jack i wszystkich nie jestem w stanie zobaczyć, które określają profil i też nie jestem w stanie ustawić profil. Kiedy wykonać "AT + BPROFILE =?", Przed wejściem do nowego wiersza, pojawia się jako odpowiedź "ERROR" .. Czy wobec takiego problemu, proszę dać mi znać, jeśli znalazłeś jakieś rozwiązanie tego problemu. FYI: Staram się podłączyć do Motorola MB200 android telefon komórkowy. Chcę wysłać jakieś dane z aubtm-20 do MB200. Proszę o pomoc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back