AT Interfejs klawiatury PC z 8051 w osadzonym C

K

kovendanj

Guest
Sir muszę interfejs klawiatury PC AT z moim 8051 z dwoma i / 0 szpilki tylko np. P3.4 i P3.5. Po prostu muszę skanować 6x7 klawiatury i muszę wysłać kody skanowania do komputera odpowiednio jeden mi pomóc. To bardzo pilne ...

Sir muszę interfejs klawiatury PC AT z moim 8051 z dwoma i / 0 szpilki tylko np. P3.4 i P3.5. Po prostu muszę skanować 6x7 klawiatury i muszę wysłać kody skanowania do komputera odpowiednio jeden mi pomóc. To bardzo pilne ... Potrzebuję kodu osadzonego c. HELP PLZ

Hi, Nie jest jasne, co to jest, że chcesz ...? Czy chcesz: 1. Interfejs klawiatury PC AT do 8051, tak aby po naciśnięciu klawisza na klawiaturze, 8051 wykrywa ten klucz i podejmuje działania. 2. Chcesz się połączyć 6x7 klawiatury 8051, skanowanie tych klawiszy, a jeśli klawisz został wciśnięty, a następnie wysłać swój kod skanowanie do komputera jak klawiatura PCAT jest podłączony do komputera przez złącze PS2 na PC. Oznacza to, że Twój 8051 jest symulowanie klawiatury PCAT podłączony do portu PS2 z PC. Powyżej 2 są całkowicie odmienne. Po pierwsze jasno co to jest, że chcesz, to ktoś będzie odpowiedzieć na twoje pytanie.

Muszę Interfejs klawiatury PC AT do 8051 za pomocą wbudowanego kodu C, gdzie dwa I / 0 szpilki 8051 jest używany do zegara klawiatury i pin danych. plz mi pomóc to pilne ....

[Quote = kovendanj] muszę Interfejs klawiatury PC AT do 8051 za pomocą wbudowanego kodu C, gdzie dwa I / 0 szpilki 8051 jest używany do zegara klawiatury i pin danych. plz mi pomóc to pilne ....[/quote] Oto link, który zawiera kod źródłowy PCAT (PS2) Klawiatura z 8051: http://www.8052.com/codelib Przepraszamy , zawiera kod Zgromadzenie .... będę postu, jeśli znaleźliśmy żadnych Kod C Klawiatura PCAT.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back