AS, AD, PS, PD?

L

Lantis

Guest
Jestem obecnie projektowania 10bit 37MHZ potokowym ADC.
Zastanawiam się, należy dodać AS, AD, PS, PD S / H & pierwszym etapie porównawczym, MDAC.
Każdy organ może mi dać kilka rad?

Kiedy należy dotyczą MOS pasożytnicze cap AS / AD / PS / PD?

Dzięki!

W modelu przyprawy symulacji, AS, AD, PS, PD prawie wydaje.
Myślę więc dodać parametry do uruchomienia symulacji jest bliżej ostatecznych wyników.

Jeśli nie obejmują tych parametrów swoje symulacje nie są dokładne, ponieważ parasitics połączenia są bardzo ważne w dzisiejszych technologii.

Bastos

Do dokładnej symulacji są bardzo potrzebne, ale nie znasz ich, zanim zrobisz layout.Więc przepływu IMHO jest tak:
- Do symulacji na etapie projektowania, ale overdesign obwód pod względem szybkości (20-50% więcej, powiedzmy);
- Spróbuj ocenić obszary i granice poprzez wykorzystanie niektórych tranzystorów w układzie i uruchomić symulację ponownie z nowymi danymi.
- Do układu, ekstrakt, spróbuj ponownie.

Dziękuję za odpowiedzi.
Staram się używać narzędzi (HSPC), który może automatycznie dodać AS / AD / PS / parametrów PD.

http://wwwmtl.mit.edu/researchgroups/perrottgroup/cgibin/load.cgi?/ ~ Perrott / dystrybucja / HSPC / hspc.pdf

Wszelkie komentarze na temat tego narzędzia?

Dzięki!

Z łatwością możesz sprawdzić jak dokładna jest poprzez porównanie wartości pochodzących z układu z tym, co narzędzie daje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back