Array jako wejście (port) do podmiotu

W

woutput

Guest
Witam wszystkich, możecie mi pomóc rozwiązać mój ostatni problem, proszę? Chciałbym mieć tablicę jako wejście (port) do jednostki. Czy to możliwe? Jeśli tak, to jak? Teraz mam coś takiego:
Code:
 IEEE biblioteki; ieee.std_logic_1164.all stosowania; ieee.std_logic_unsigned.all użytkowania, - do wykorzystania "-" na ieee.numeric_std.all używać std_logic_vector; A_SPAC podmiot BOUNDARY_INFORMATION_TYPE typu array ( GRANICE - 1 downto 0) std_logic_vector (ADDR_SP_BITS + NODE_ID_BITS + QOS_BITS - 1 downto 0); rodzajowy - A_SPAC (QOS_BITS: integer: = 2; NODE_ID_BITS: integer: = 2; ADDR_SP_BITS: integer: = 8; ZAKRES: integer: = 4;); port - A_SPAC (BOUNDARY_INFORMATION: w BOUNDARY_INFORMATION_TYPE, - std_logic_vector (ZAKRES - 1 downto 0) (ADDR_SP_BITS + NODE_ID_BITS + QOS_BITS - 1 downto 0);); koniec podmiot A_SPAC;
, bo byłoby jak zrobić coś takiego
Code:
 architektury SPAC_ARCH z A_SPAC jest rozpocząć BOUNDARY_INFORMATION (1) (2)

Definicja typu mogą być wykonane w pakiecie. Nie widzę ogólny sposób na wykorzystanie parametrów typu parametryzowane jednak. Definicji pakietu nie muszą koniecznie korzystać z oddzielnego pliku, może być zawarte w górę definicji podmiotu, jak pokazano poniżej.
Code:
 LIBRARY ieee; ieee.std_logic_1164.all UŻYTKOWANIA, ieee.std_logic_arith.all UŻYTKOWANIA, defs pakietu jest stała QOS_BITS: integer: = 2; CONSTANT NODE_ID_BITS: integer: = 2; ADDR_SP_BITS CIĄGŁE: integer: = 8; CONSTANT granice: integer: = 4; typu BOUNDARY_INFORMATION_TYPE jest array (ZAKRES - 1 downto 0) std_logic_vector (ADDR_SP_BITS + NODE_ID_BITS + QOS_BITS - 1 downto 0); defs pakiet końca; IEEE biblioteki; ieee.std_logic_1164.all stosowania; ieee.std_logic_unsigned.all wykorzystania , - do wykorzystania "-" na ieee.numeric_std.all używać std_logic_vector, praca w bibliotece; work.defs.all UŻYTKOWANIA, A_SPAC podmiotu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back