M
mdpai
Guest
Hi, próbowałem skompilować pusty główną funkcję (tylko do testowania toolchain), ale mam te błędy.
To jest mój główny
Code:
Fairuz @ ubuntu: ~ / test $ arm-elf-gcc-mcpu = ARM7TDMI-S test.c / opt/gnuarm/lib/gcc/arm-elf/4.4.1 /../../.. / .. / arm-elf / lib / libc.a (lib_a-exit.o): In function `exit ': / home / Fairuz / build-newlib / arm-elf / newlib / libc / stdlib /../. ./../../../newlib-1.17.0/newlib/libc/stdlib/exit.c: 65: undefined reference to `_exit" / opt/gnuarm/lib/gcc/arm-elf/4.4. 1/../../../../arm-elf/lib/libc.a (lib_a-sbrkr.o): In function `_sbrk_r": / home / Fairuz / build-newlib / arm-elf / newlib/libc/reent/../../../../../newlib-1.17.0/newlib/libc/reent/sbrkr.c: 60: undefined reference to `_sbrk" collect2: ld returned 1 kod
Code:
void main (void kod ){}[/] I skompilować własne toolchain gcc 4.4.1, binutils 2.19.1, newlib 1.17, GDB 6.8, wgląd 6.8-1 Czytałem gdzieś, że tego rodzaju błąd jest spowodowany newlib syscall i sugerują, aby dodać - disable-newlib dostarczonych-syscalls opcji przy kompilacji newlib. I już to zrobił, ale nadal mam te same błędy. Ktoś ma jakieś pomysły w tej sprawie? Dzięki za Twój czas, Z poważaniem, Fairuz