anteny do 1GHz do 40GHz

T

tender_006

Guest
hai wszystkim

I need some sugestie dotyczące projektowania anteny, zakres częstotliwości 1GHz do 40GHz.Możliwe jest projektowanie tak szerokie pasmo anteny.??plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz mi pomóc.

Hum
.Szerokie pasmo jest łatwo z tym, jeśli znajdziesz słowo kluczowe "szerokopasmowy antenowy gniazdo" lub "wide anteny gniazdo" lub "szerokopasmowe anteny" w IEEE

dzięki hai, i sprawdzi, że w tym czasie, jeśli u mieć wszelki plz articals po nich .. tak u think możliwe jest singal szeroki anteny (1-40GHz).

To jest możliwe.Mam 2-40 jamy GHz backed spirala w moim archiwum.I will look up tonight producenta.Nie wiem, czy są one nadal w produkcji, ale to nie jest Twoje pytanie.

Aby dostosować częstotliwość aż do 1 GHz dimater musiałby wzrosnąć do około 4 do 5 cali (obecnie wynosi ona około 3 cale).

Z opieki ktoś może być w stanie uzyskać LPD do pracy do tego samego łącza.Mam metalowych operacyjnego LPD's do 20 GHz.Dojazd do 40 GHz może być trochę ryzykowny, ale może być praktyczny.Low end nie jest problemem.To po prostu ma wystarczająco dużo miejsca.

Vivaldi może być również możliwe, ale musiałby on dokładnej analizy do najwyższej klasy częstotliwości.I nie byłoby odrzucić tę opcję na poczekaniu.

hmmm ok dziękuję za pomoc ur.I będzie czekał na odpowiedź z ur. doc.

hi Azulykit
Czy mógłby Pan przesłać dokument lub każdy inny dokument o 2-40 anteny GHz, który o tym porozmawiać?

jafargholi napisał:

hi Azulykit

Czy mógłby Pan przesłać dokument lub każdy inny dokument o 2-40 anteny GHz, który o tym porozmawiać?

Kilka z was pytał o anteny spiralne wspominałem.Nie jest to sprzęt papieru i został wyprodukowany przez p AEL / n ASM-1601

Spójrz na to także:

wbudowana antena spiralna urządzenia detektora - Patent 4319248
Urządzenie takie jest zawarte w AEL Model ASM1601A również produkowane przez amerykańskiego Electronic Laboratories, Inc poziomy pasek 166 wykres 8, stanowi ...
w * w.freepatentsonline.com/4319248.html --

Mam odpowiedź na wiele pytań spirali niedawno.Sprawdzić, które ukończyły o dodatkowe informacje.

Jeśli szukasz anteny dla tego pasma i chcą zaprojektować go od nowa i LPD może być łatwiejsze ścieżkę jest coraz mniej komponentów, aby uzyskać prawo.Moje obawy byłyby wyższe koniec częstotliwości.Jeśli nie zrobiłeś tego przed dopiero się złącze do pracy na 40 GHz może być problematyczne.

Powodzenia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back