antena z aa czytnika RFID

S

sukanya

Guest
Witam, jestem projektowania czytnika RFID. Czy ktoś mógłby mi pomóc z antena wniosków o częstotliwości radiowej. Czytnik działa na częstotliwości 135kHz i prądowa z anteny powinny być 137mA. Proszę dać mi znać, jak jest antena być zaprojektowany i jakie są różne rodzaje anten, które mogą być przeznaczone. Również powiedzieć o antenę, która może być zbudowany na płytce drukowanej. Dziękuję.

To będzie bardzo trudne do budowy anteny na PCB w tym freq. Antena powinna być częścią obwodu rezonansowego dopracowywane na 125kHz. BTW, RFID, o ile mi wiadomo, freq. nie jest 125kHz, 135. Antena powinna mieć w przybliżeniu obszar kart kredytowych, a liczba obrotów powinna wynosić około 30. Średnica drutu: 0.3-0.5mm. Jak powiedziałem wcześniej, antena powinna być częścią obwodu rezonansowego, w celu osiągnięcia maksymalnej odległości odczytu (U można uzyskać 12-15cm), będziesz musiał dostroić anteny poprzez dodanie / włącza cięcia, aż do uzyskania maksymalnej napięcia na jego końcach (> 50Vpk-pk). / Pisoiu

W tym zakresie częstotliwości fizycznej jest bardzo mały i Sprzężenie jest typu indukcyjnego. Ogólnie rzecz biorąc, zakres fizyczny jest o średnicy mniejszej z dwóch cewek (czytnik i responder), za wyjątkiem niektórych wyjątkowych przypadkach. Widziałem jeden czytnik zakres metrów, które miały cewki przetwornika pół metra szerokości i cewki odbiorczej około 6 cm kwadratowych z wielu zakrętów. Obie te zostały wydrukowane przy użyciu miedzi o grubości do zmniejszenia strat. Respondenci mieli drut rany wiele zwrotów rany na całym obwodzie jest plastikową kartą (mm lub dwa od rzeczywistego zewnętrznej krawędzi karty) kilka cm w każdym kierunku z IC podłączony do cewki.

Tak, to jest wiele produktów w tej frequncy działa, ale na odległość odczytu krótszy niż 100cm. Państwo mogą wybrać produkt na 13.65Mhz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back