R
rajo
Guest
Hello! RF nie jest to moja dziedzina wiedzy od, ale miałem nadzieję na twarz nie, że wiele problemów. Jestem projektowania 433MHz krótkie łącze radiowe zasięg i chciałbym zatrudnić wbudowaną anteną PCB. Znalazłem kilka ogólnych notatek aplikacji w sieci, ale i don nie wiem jak do określenia wymiarów dla danej zysku anteny i wzór. Nie widziałem go w dowolnym miejscu. Tak, wiem, że są to tylko przybliżone szacunki, ale nadal potrzebujesz kilku wskazówek, miejscem do rozpoczęcia i kierunku zmiany stanu rzeczy, jeśli coś pójdzie źle. Chciałbym specificallu zatrudnić struktury widziałem miano antenę, gdzie wszystkie elementy są w środku PCB, antena co obręcz wokół niej. Ale nie znalazłem obliczeń ... Może ktoś wskazać mi odpowiedniego podręcznika lub przewodnika projektu? Sprawdziłem większość stanowisk związanych z forum. Albo coś mi umknęło lub nie jest to, co naprawdę muszę Wiele pomaga wcześniej [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 15 minutach: [/color] [/size] Widziałem, że w sposób nieodebranych forum. Czy jest możliwe dla administratora, aby przenieść topis do odpowiednich, antena, forum? Bez shitlisting, mam nadzieję