antena kierunkowa

D

daniels_here

Guest
Ja jestem stara się stworzyć anteny kierunkowe, korzystając z prostych i poprawki anteny paraboliczne anteny.Rozumiem, o konieczności odgadnąć miejsce między punktem centralnym i naczynia, ale i zastanawiałem się, co jest najlepsze dla refleksji, jaki rodzaj materiału.Obecnie można ją uzyskać tylko w dół do 30 stopni przy użyciu 200mm szerokości naczynia ale chcę go na 15 stopni.

I zostały z wykorzystaniem myślenia o fazowanych układów, ale również Mam problem z tym coraz to zbyt pracy.kiedy trzeba umieścić je 1 / 2 wavelenght wyjątkiem jest to, że z centrum przy użyciu dipol paskowej.

jak gdybym był przy użyciu paskowej na 2.4GHz 3mm szeroki i 31.25 1 / 4 wavelenght długo mam iść centrum tej linii do następnej taśmy?

Zwiększenie średnica apertury zmniejszy beamwidth.Jeśli około 30 stopni i chcesz być na poziomie 15 stopni trzeba podwójnej średnicy do paraboli coś na porządku 400mm.

Warto spojrzeć na kopię tego oprogramowania Sabor.To jest naprawdę niedrogie i da wam sposób oszacować rozmiar anteny chcesz projektowania.

Kraus "Anteny" jest użyteczne odniesienie zacząć.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back