Ankieta: narzędzi projektowania ASIC dla systemu Solaris

A

antipattern

Guest
Witam, kupiłem Sun Ultra 400 w końcu po zmaga się z różnymi PC narzędzia związane. Chciałbym, aby uzyskać pewne zalecenia, aby wypełnić moje ASIC łańcucha narzędzie do projektowania na mojej zabawki. Bo chcę nauczyć się umiejętności, które byłyby użyteczne dla zastosowań przemysłowych, zaproponujcie mi najlepsze sprawdzone narzędzia, które powinny inwestować swój czas, aby. Mam już wybrane: 1. ModelSim 2. Dzięki Synopsys syntezy,

u może zajrzeć do vcs lub nc-Verilog w symulatorze, wydajność jest dużo lepsza niż ModelSim. dla zaplecza, ensembler krzemu do analizy czasu zamknięcia, Synopsys premierę. okrzyki

dla zaplecza, apollo (dla p $ r) i star_serials (fizycznej weryfikacji) może być dobrym wyborem.

I prefr Cadence NC-Verilog. Ponieważ jest to więcej niż standard IEEE ModelSim i szybki. i tak dalej. Myślę, że dowiesz się nassda hsim do pełnej weryfikacji chip.

moja osobista opinia: system / algorytmu: c @ zamieszkania frontend SPW: S * y * n * o * p * s * y * syntezy s: projektowanie * kompilator; powłoki: tetra * max sta: prime * czas sim: V * C * S lub C @ zamieszkania Nc-wery * Debug log: Deb * Ussy może być dobrym backend wyboru: * van * t! pakiet C @ zamieszkania Silicon * zespół Właściwie to zależy od tego co chcesz zrobić.

Oprócz narzędzi Kolejną ważną rzeczą jest ZESTAWY projektu. Biblioteka od tego samego dostawcy ASIC muszą być używane z symulacji, synteza, DFT trasie miejsce, PN / DRC / ERC oraz symulacji nawet transister. Trudno jest znaleźć taki dobry zestaw projektowania, które obsługują wszystkie narzędzia. Kto może dostarczyć zestaw projektowania? Trudniej jest znaleźć ZESTAWY niż oprogramowanie, ale bez ZESTAWY, oprogramowanie ma realnego zastosowania.

Zgadzam appleleaf, rzecz najważniejsza jest zasada projektowania lub biblioteki od sprzedawcy myślę, zwłaszcza w naszej Guojia. Wiem konfiguracji firmy zestaw biblioteki syntezy fizycznej komórki i sim moduł dla producenta, kosztuje 100.000 USD. Myślę, że jest więcej valueble niż oprogramowanie do pomyślnego zakończenia projektu i jest naprawdę potrzebne do nauki. Chcę wiedzieć, jak o ultra 10 (średnio konfiguracji sieci słońca) użytkowania i wydajność projektowania układów scalonych. yuanjun

[Quote = appleleaf] Oprócz narzędzi Kolejną ważną rzeczą jest ZESTAWY projektu. Biblioteka od tego samego dostawcy ASIC muszą być używane z symulacji, synteza, DFT trasie miejsce, PN / DRC / ERC oraz symulacji nawet transister. Trudno jest znaleźć taki dobry zestaw projektowania, które obsługują wszystkie narzędzia. Kto może dostarczyć zestaw projektowania? Trudniej jest znaleźć ZESTAWY niż oprogramowanie, ale bez ZESTAWY, oprogramowanie ma realnego zastosowania. [/Quote] Zgadzam się też, w celu badania, można odwiedzić: h ** p: / / www.c @ dence.ncsu.edu / CDK.html (t *, a do @), na coś użytecznego (NCSU C @ zamieszkania Design Kit), aw asic przepływu, przed projektant może otrzymać zestaw projektowania od dostawcy usług projektowych, jak TI, f @ r @ d @ y, oprogramowanie itd. jest przydatna, gdy wiesz, co chcesz zrobić .

[Quote = 6502] i chcesz wiedzieć, jak o ultra 10 (średnio konfiguracji sieci słońca) użytkowania i wydajność projektowania układów scalonych. yuanjun [/quote] Pan juana z mojego doświadczenia, ultra 10 jest wystarczająco dobre dla projektu mniej niż 100k bramek. (Dla jednego użytkownika: ()

dziękuję, cokolwiek. Myślę, że wielkość 100k wystarczy na mój projekt. yj

[Quote = anty] Witam, kupiłem Sun Ultra 400 w końcu po zmaga się z różnych narzędzi związanych z PC. Chciałbym, aby uzyskać pewne zalecenia, aby wypełnić moje ASIC łańcucha narzędzie do projektowania na mojej zabawki. Bo chcę nauczyć się umiejętności, które byłyby użyteczne dla zastosowań przemysłowych, zaproponujcie mi najlepsze sprawdzone narzędzia, które powinny inwestować swój czas, aby. Mam już wybrane: 1. ModelSim 2. Dzięki Synopsys syntezy [/quote] Dla mnie: Symulacja: Synteza ModelSim: Układ Synopsys: Cadence

Oto moja lista do mojej ostatniej pracy: Wykonało Synopsys DC, primttime, formalność, vcs (jak to), narzędzie transeda obejmuje asic sprzedawcy floorplan i P & R narzędzi i bramy sim narzędzie.

Jak o narzędzia do projektowania bazy danych do zarządzania? Czy RCS lub VCS być dobrze? Czy jest jakieś dobre?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back