analogowe realizacji skrambler na DSP chip

D

DK

Guest
witaj
Jestem inżynierem rozwoju pracy w dziedzinie telekomunikacyjnych (VHF Radiokomunikacji).Jesteśmy przy TRANSCRYPT SC 460 analogowych SERIES
scramblers bezpiecznych communicatons w przenośne VHF radio FM (walkie
takies).Cena to około 200 dolarów za sztukę.Dość mocny
chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wdrożenie skrambler (SC 460 stopnia) w
w oszczędny sposób w procesor DSP.SC 460 to rolka częstotliwości
skrambler i ja dont znać dokładny algorytm.Oprócz tego są niskie scramblers kategorii takich jak scramblers inwersji głosowe dostępne są w wielu audio zespołu podstawy
procesory jak AKM AK2342, ale nie są zatwierdzone.
pozdrowienia
DK

Czy Twoje radia mają współpracować z innymi krajami, które wykorzystują tę technologię?Prawdopodobnie ma patent na to i nie można stworzyć własną wersję bez płacenia honorariów autorskich.

Jeśli wszystko, czego potrzebujesz, aby chronić sygnał z amatorem słuchaczy poziomie, można prawdopodobnie zrobić kompresji głosu, a następnie Ishizaki cyfrowego strumienia danych.Jeśli przechowywane tajne algorytm chcesz być w dobrej kondycji.

może ktoś zaproponować kilka solidnych algorithims kodowania głosu, które mogą być
wykorzystywane do zakłócanie sygnałów mowy (300 Hz-3kHz)

Myślę, że jest całkowicie możliwe do wdrożenia systemu skrambler analogowego w cyfrowy.
Korzystanie z Analog Devices Video DAC i ADC, takich jak ADV7202 można konwertować sygnału analogowego do ditial jeden.Korzystanie z DSP i mało zasobów pamięci można wdrożyć cięte i obracają systemu.lub może być możesz mieć większe bezpieczeństwo systemu, wykonując szyfrowania danych przychodzących przy użyciu znanych, takich jak algorytm szyfrowania DES lub AES.koszt całego systemu, gdy są one produkowane w dużej liczby jednostek, myślę, że będzie mniej niż 100 $.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back