Analog IC Tester

C

CMOS

Guest
Czy ktoś mi powiedzieć w jaki sposób analogowy test tester IC OP-AMP?Co parametr op-amp to sprawdzić?

Chcę zbudować op-amp przy użyciu testera mikrokontroler.Co mam na myśli stosuje się napięcie na odpowiednie kołki w trybie porównawczym i czytać analogowe wartości od szpilki wyjścia.

Jest tylko sprawdzanie op-amp w trybie porównawczym wystarczy udowodnić, że działa, czy mam uruchomić jakieś sprzężenie zwrotne, a także przetestować w trybie wzmacniacza?

u są również dbanie o otwartym uzyskać pętli ugb, CMRR?
Myślę, że nastawienie do pomiaru prądu i napięcia offset jest również niezbędne, mam nadzieję, że u dbać o te rzeczy, także.

W trybie uzyskania porównawczy openloop można sprawdzić .... co pasmo przenoszenia oraz wykorzystania w trybie bufora ....
zwrotną konfiguracyjny muszą zostać przetestowane ... Chyba ....

sankudey

Myślę, że u powinien w pierwszej kolejności wdrożenie biblioteki w ur wniosek i jeżeli użytkownik wybierze konkretne IC następnie funkcje związane z IC, które mogą być sprawdzone.W tym celu u muszą mieć wymagane obwody w ur tester do wspierania badań.

yousafzai napisał:

Myślę, że u powinien w pierwszej kolejności wdrożenie biblioteki w ur wniosek i jeżeli użytkownik wybierze konkretne IC następnie funkcje związane z IC, które mogą być sprawdzone.
W tym celu u muszą mieć wymagane obwody w ur tester do wspierania badań.

Rodzaj badania należy wykonać należy najlepiej oparte na aplikacji, którą testujemy opamp za.Istnieje wiele specyfikacji opamp thatmay muszą zostać sprawdzone.
Ty byłby na pewno trzeba podłączyć i odłączyć szpilki drogą elektroniczną.Może to spowodować problemy, jak pojemnościowo trwa szpilki i daje fałszywe odczyty dla powiedzieć Pasmo jeśli przejdziesz do wyższych częstotliwości, aby uzyskać całego spisku opamps.Więc to muszą bardzo uważać, księgowości wszystkich pojemności do przełączników użyć (może CMOS), a następnie możesz wiedzieć ograniczenia prowadzenia badań.
Myślę, że niektóre z cech, które mogą być testowane i będzie przydatne to:
Zysku w Open pętli DC, margines fazy dla znanych trwa pojemnościowe, wyrównanie napięcia, liniowość, ogólny zakres Mode, Common Mode Rejection Ratio, Power Supply Rejection Ratio, aktualnych możliwości zaopatrzenia.

można fisrt pobrać arkusz istnieją dane, które można przetestować.

Power Supply Rejection Ratio, aktualnych możliwości zaopatrzenia.Dodano po 2 godziny 28 minut:eek:p zysk, marża fazie psrr, CMRR, SNR

CMOS napisał:Tak, rozumiem, że ... mam już cyfrowy tester IC, więc wiem, jak utworzyć wektorów testowych.
Sprawdzenie w zamkniętym obiegu będzie trudne, ponieważ muszę inter-connect pins IC drogą elektroniczną.
Chcę Tester mógł przetestować kilka op-amps.Wszelkie pomysły, jak je zaimplementować?

yousafzai napisał:proponuję realizacji sieci przełącznik zrobi praca .... Plz daj mi trochę czasu .... i jeden analogowy tester IC ze mną, ale jeszcze nie openend mnie.
Pozwolę sobie go otworzyć i dowiedzieć się, co wnętrze i wtedy może lepiej update was ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back