analizy anten

J

jakjoud

Guest
Proszę czy możesz mi pomóc, będę miał na etapie analizy Antena mikropaskowa z Matlab, możesz mi pokazać jakieś dokumenty na temat, chciałbym również, jeśli istnieje jakiś tutoriels lub przykłady.
thaks partii

należy wskazać, jakie metody numeryczne wolisz używać, MOM, MES, FDTD lub innych.

W istocie chciałbym, aby mój wzór promieniowania anteny.

Możesz po prostu działki analityczne formuły promienie przez MATLAB, ale jeśli wabt symulacji anteny z uwzględnieniem wszystkich skutków nonidealities, należy użyć symulatora 3D jak HFSS.

Myślę, że ten problem można sprawdzić książki
Antenna Theory - CA BALANI
baw się dobrze

jakjoud napisał:

Proszę czy możesz mi pomóc, będę miał na etapie analizy Antena mikropaskowa z Matlab, możesz mi pokazać jakieś dokumenty na temat, chciałbym również, jeśli istnieje jakiś tutoriels lub przykłady.

thaks partii

Moje expereince mówi, że jest w pełni possble do simualte wzór promieniowania Using MATLAB ale będzie defenetily potrzeba trochę pracy.Co jest IE3D lub ansoft.Mają procesu availble wersja studencka.I może mieć M-plik do obliczenia wzajemnych ce i kilka innych parametrów, ale nie na wzór radaiton.

Z pozdrowieniami

Cześć
I porady sprawdzenie tej strony internetowejfile.21ic.com.cn następnie wybierz folder projektu RF zawierać książki na antenę przez matlab good luck

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back