analizator widma sygnał IF

M

manasiri

Guest
Mam problem za pomocą analizatora widma IF sygnału wyjściowego. Chcę wyciąg odbierany sygnał z analizatorem widma i anteny, a następnie uchwycić z wysokiej prędkości / karty D. analizatora widma w RBW jest 10 MHz. 1 - jaki jest stosunek odbieranego sygnału (np. 500 MHz z pasma 10 MHz) i wyjście IF? 2 - Jeśli sygnał IF (21,4 MHz) jest podwójne lub pojedyncze pasma stronie? 3 - co jest najlepsze wykorzystanie IF uotput z analizatorem widma? dzięki za uwagę.

1. kształt 10MHz RBW filtr nie jest "prostokątny", to zysk nie jest stała pasmo przenoszenia i wynik jest produkt szerokości pasma sygnału i filtr odpowiedzi. Twój sygnał zostanie "wyważone". 2. Sygnału IF jest jedno pasmo stronie. 3. nie ma najlepszego wykorzystania, mówiąc ogólnie, to zależy od tego, co chcesz.

Jeśli mierzonego sygnału w 500 MHz z analizatorem widma był sygnał obrazu z BW = 6 MHz (-80 dBm), jak możemy wyodrębnić sygnał z wyjścia IF? Myślę, że się z następujących bloków potrzebne. prędkość IF (21,4 MHz) obecnie ==>>> wideo amp + detektora obwiedni + wysoka A / D Karta jest to prawidłowe?

Nie jestem pewny, co chcesz osiągnąć. IF sygnału wyjściowego (z zero span) jest sygnał. Możesz wzmocnić, czy jest na niskim poziomie, demodulują ani używać, jak jest. Wszystko zależy od tego jaki jest twój sygnał 500MHz. Jeśli zrobię chyba masz UHF sygnału telewizyjnego i chcesz ją otrzymać.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back