Analiza spektrum - możliwe bez analizatora widma lub oscilliscope?

M

MissVoice

Guest
Witam wszystkich, jestem tu nowy, ale mam nadzieję, że wszystko może mi pomóc. Muszę stworzyć analizy widma, ale nie mam analizatora widma lub oscilliscope. Czy istnieje sposób mogę zrobić analizę widma z mojego miernika poziomu dźwięku?

Bardzo niepokoić rzeczy bez SA. Można spróbować zaprojektować wiele filtrów bandpass, jak filtr1 dla 1kHz, 10kHz, filtr2 dla ... etc.Then zainstalować filtr1 pomiędzy portem wyjściowym i Twojej miernik poziomu dźwięku, odczytać poziom, a następnie zastąpić filtr1 z filtr2, przeczytaj poziom ponownie .... Więc będziesz wiedzieć, poziomów mocy na różnych freq zespołu.

Analiza widma amplitudy wykres względem częstotliwości. Co chcesz mierzyć? Jeśli źródło dźwięku może być generator sygnału, a następnie można zamiatać to. Jeżeli źródło dźwięku nie jest generowany przez Ciebie to mógłbyś może użyć przestrajanie filtru pasmowego. Najlepszym sposobem byłoby ze stałym filtrem, miksery i skokowej lokalnego oscylatora, tj. tworzenia rzeczywistego analizatora widma. Keith

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back