Amega32 i SHT15 czujnik temperatury i wilgotności

E

eehero

Guest
Witam wszystkich, mam zamiar się teraz, aby interfejs między moim mega32 i SHT15 czujnik jestem programowania w asemblerze, ale i stwierdził, że jest trochę jak trudno napisać kod SHT15! ktoś może mi pomóc, kod w asm jeśli jest to możliwe, wszelkie inne informacje, wskazówki mogą być przydatne to jest tak wa dla mnie proszę o pomoc jak u można dzięki znacznie eehero

Witam wszystkich, naprawdę teraz chcę zmniejszyć mój wniosek lub problem, i znalazł kod do odczytu SHT1x czujnik za pomocą AVR ten kod jest wysyłany poniżej, potrzebuje pewnych modyfikacji słuchać moich celów (czytaj temp / szum, wysłać go pocztą RF "TWS433" otrzymania z RWS433 i wyświetlania ostateczne dane na LCD 2x16, wszystko zrobione z AVR uc). W tej jednej chwili wystąpić maksymalnie problemu: pomiar temperatury i wilgotności są przechowywane na dwie 8bit rejestru dla każdego R18, R19 na wysoki i niski bajt temperatury R20, R21 na wysoki i niski bajt wilgotności Te cyfrowe odczyty zostaną przekształcone w temperaturze i wilgotności za pomocą następujących równań: Temperatura = d1 + d2 * SOT; d1 =- 40 stopni Celsjusza, d2 = 0,01 stopni Celsjusza,, SOT jest cyfrowy odczyt temperatury R18: R19 = wilgotność C1 + C2 + C3 * SORH * SORH ^ 2 c1 =- 4, c2 = 0,0405, c3 =- 2,8 * 10 ^ -6 problemem jest sposób realizacji tych równań w Avr montaż, a na końcu dostaje dane gotować się na wyświetlaczu LCD. Kod, który znalazłam to zrobić w (calchumtemp) rutynowe, ale nie mogę zrozumieć, gdzie ostateczne dane są przechowywane, kod jest załączona poniżej.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back