Altium, eksportowania zdjęć z 3D

Z

zuzu

Guest
No cóż .. po kilku dniach intensywnej gry z Altium (i kilka problemów PCB zrozumienia pojęcia) Kończę to naprawdę dobre oprogramowanie. Byłem pod wrażeniem prostoty koncepcji bibliotek, zwłaszcza, gdy zdefiniowane przez użytkownika są potrzebne. SolidWorks również modele 3D dla pakietów zostały przywiezione z powodzeniem bez żadnych problemów ... niesamowite 3D tryb edycji. Jednakże, z wyjątkiem drukowania (full) ekran:) istnieje możliwość, aby uchwycić obrazy nieruchome z widoku 3D jak png, gif, etc? Ponadto istnieje możliwość eksportu całego 3D PCB do Acrobat (3D) w formacie PDF? Dziękuję bardzo,

... Jednakże, z wyjątkiem drukowania (full) ekran:) istnieje możliwość, aby uchwycić obrazy nieruchome z widoku 3D jak png, gif, etc?
ctrl + PrtScn będzie skopiować cały ekran do schowka. Następnie można wkleić w farbie i zapisz jako ...

W trybie 3D można Plik -> Zapisz jako -> STEP Export, i to uratuje cały PCB jako model Krok, który można odczytać do innego programu (np. Inventor, i myślę, SolidWorks lub Acrobat Extended). To nie wygląda tak dobrze jak w Altium, wszystkie części są tam, ale nie widać śladów na PCB jak można w Altium.

Mam wyeksportowany plik STEP (Plik -> Zapisz jako - STEP> Eksportuj), ale nie mogę go otworzyć. Próbowałem kilku różnych programów (np. eDrawings SolidWorks 2011, eDrawings RapidFire Lite i inne), ale wszystkie z nich daje mi ten sam błąd: nieprawidłowy lub uszkodzony plik STEP i awarii. Nawet Altium nie można otworzyć pliku samodzielnie. Czy ktoś stanął przed takim problemem? - Tantudaisu -

może jeden z modelu krok w pcb jest uszkodzony? próbowałeś i wyeksportować tylko pcb się, czy proces działa?

Można drukować 3D w formacie pdf. Ustaw widok 3D chcesz w edytorze PCB. Idź do pliku Job -> Dodaj nowy Dokumentacja -> PCB wydruków 3D. Następnie Configure -> Custom -> Weź Aktualna pozycja kamery. Ok. Drukuj / Publikowanie w formacie PDF. Jeśli jesteś zainteresowany, aby dowiedzieć się więcej o 3D i Altium patrz mój post - Designer - 3D modelu PCB - to naprawdę proste - (FEDEVEL) [/url]

Próbowałem eksportu plików STEP na innym komputerze i to działa! - Tantudaisu -

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back