Altera / Xlinx FPGA początkujący

B

boseji

Guest
Witam, chciałbym rozpocząć mój rozwój z FPGA i CPLD jest. Mam znajomość podstaw projektowania układów cyfrowych, ale wywodzących się z głównie analogowych i mocy. Prosimy mi pomóc, aby rozpocząć nowe przedsięwzięcie z moim FPGA i CPLD. Dowiedziałem się z tej postów że CPLD jest zmniejszona wersja FPGA lub mniejszą funkcjonalność jeden. Następnie W takim przypadku można również uruchomić z nim. Proszę zasugerować mi jak można również uzyskać chipy do mojego sprzętu. I pobyt w Bangalore, Karnataka, Indie. Oczekiwanie z Przewidywanie, Pozdrawiam ciepło, Boseji

Być może trzeba Zarządu FPGA Dev. Kilka dobrych rad na przykład: Xilinx Spartan 3E Spartan3 i Zarządu.

Jeśli masz prawdziwej aplikacji, w którym chcesz korzystać CPLD lub FPGA, należy wybrać urządzenie odpowiadające wymaganiom. Można rozpocząć projektowanie sprzętu cel jak w przypadku innych części, projektowanie układu test, który obejmuje FPGA, kilka kluczowych urządzeń peryferyjnych oraz zasilania (to był mój sposób uczenia FPGA) lub skorzystaj z zestawu do rozwoju tego urządzenia.

Witam, Dzięki za sugestie. Nie jestem w stanie znaleźć żadnych płyt rozwoju tutaj, w Indiach. Tak więc prawdopodobnie będę wymagać, aby jeden. Zdaję sobie sprawę z integralność sygnału oraz PCB kwestie związane z EMI. Mam więc nadzieję, że będę w stanie zaprojektować deski. Ale czas wymagany, jeśli zbyt wiele i zbyt kosztowne, ponieważ nie wiem, gdzie można otrzymać żetony. Jednak znalazłem zestaw do Spartan 3E zamkniętych jest link: http://emblitz.com/vlsi-starter-kit.html Proszę dać mi znać, czy mogę iść dalej i kupić ten zestaw do mój rozwój. Warm Regards, Boseji

Witam, Dziękujemy za echo47 pomocy. Znalazłem kontakt w CGcorel uzyskania płyty w mojej INR waluty krajowej. Chciałbym po raz kontakty jestem w stanie uzyskać więcej informacji. Warm Regards, Boseji

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back