Altera MAXII z zegarem 300MHz?

J

JohnG300c

Guest
Hello. Ja za pomocą jakiegoś MAXII szybkiego próbkowania sygnałów asynchronicznych (RS232 itp.) i za pomocą ja w wysokiej częstotliwości zegara, jak to możliwe, aby móc uchwycić i tyle kanałów w wysokiej rozdzielczości, jak to możliwe. MAXII jest spec'd do 300MHz, ale w jaki sposób stworzyć taki sygnał zegara? Wszystkie obwody PLL Clock znalazłem wzrosnąć do około 200 MHz z LVTTL wyjść. Chciałbym jeździć PLL wejście generatora zegara z sygnału zegara 48 MHz mam dostępne od mojego UC (Cypress FX2LP). Jeżeli mnożenie przez 6 i uzyskać 288 MHz, który prawdopodobnie będzie w porządku. Nie chciałbym zmienić urządzenie do FPGA z wbudowanym PLL bo mam kilka płyt MAXII rozwoju już. Dziękujemy, / John.

nie ma PLL na urządzeniach MAX. Również, jeśli chcesz umieścić FPGA będzie łatwo w przyszłości dinamically reconfigurate urządzenie oprócz Smalle FPGA Cyclone II jest tańszy następnie MAX II CPLD dobry brak

Dzięki. Rozważę FPGA Cyclone. Zestaw startowy jest tylko 150 dolarów, więc może warto to sprawdzić.

sprawia, że ​​łatwo żyć, gdy trzeba zmienić kod FPGA gdy płyta została wysyła do klienta, wystarczy wysłać mu plik i zjeść posiłek, w przeciwnym razie ktoś musiał zrobić wycieczkę

Miałem zaplanowane na bit-bang JTAG się zaprogramować MAXII z mojego uC ale od Cyclone można seryjnie zaprogramowana jest o wiele prostsze. I teraz planuje dynamicznie pobrać kod FPGA poprzez FX2 każdym razem urządzenie jest podłączone do USB. Oznacza to, że zarówno FPGA i kod tam oprogramowanie będzie aktualizacji każdym użyciem urządzenia. Całkiem miłe. I teraz nakazał Cyclone II Enwicklungskits Altera. Dziękujemy, / John.

dlaczego trzeba 288MHZ dla? Mam Cyclone uczucia mogą iść do 165MHz

hi :), cycloneII może osiągnąć 300 MHz, jeśli jego konstrukcja jest dobrze napisana ;) i jeśli on nie ma miękkiej udział w jego projektowaniu jak (NIOSII, ..)

Nie jest wskazane, aby mieć szybki zegar dla całego projektu. Należy tylko stosowanymi dla prób, przetwarzania danych, korzystnie w niższej prędkości. Z Cylone II lub III, można również wykorzystać wejście DDR rejestruje do próbki danych na obu krawędziach zegara. Technika ta jest stosowana w Cyclone FPGA rodziny również szybko I / O standardami LVDS, do 800 MHz próbkowania (400 MHz zegara) można osiągnąć Cyclone II.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back