ALTERA MAXII LUB ACTEL APA?

S

sihuijian

Guest
Jestem projektowania nowych względów bezpieczeństwa project.For wybiorę FPGA, które nie wymagają konfiguracji urządzenia, więc muszę wybrać ALTERA MAXII i ACTEL APA, co jest lepsze?
Bardzo dziękuję.

Użyj Actel urządzeń ProAsicPlus.Są to urządzenia oparte na pamięci flash i nie wymagają dodatkowych ROM konfiguracji.Co następuje: Altera i Xilinx FPGA's wymaga zewnętrznego ROM konfiguracji.
Ostatnio edytowane przez Ramesh dniu 13 czerwca 2004 23:12, edited 1 time in całkowita

Zgadzam się z Ramesh ..Wystarczy drobny pamiętać ..Wersja Libero 6 jest za rogiem i jest już dostępna.(14 czerwca 04) ..Synplify narzędzi nie zawsze przynosi najlepsze rezultaty ..Czasami jest lepiej syntetyzować z Leonardo, a następnie pasz edif pliku .. Actel Designer

Wiwaty

Ramesh napisał:

Co następuje: @ ltera i Xilinx FPGA's wymaga zewnętrznego ROM configuation.

Poza MaxII Altera i Actel's ProASIC masz trzecią z nielotnych, zdolne do rekonfiguracji urządzenia, a mianowicie Krata Spójrz na ich stronie internetowej i przeglądania XP.Znajdziesz tu dwa typy urządzeń, jeden CPLD z pamięci, a jeden FPGA.
Altera roszczeń MaxII jest CPLD, ale w rzeczywistości tak nie jest, a ja nie jestem Shure, jeżeli są one jeszcze w pełni dostępne.
Actel potrzeb (o ile wiem) szczególne napięcie programowania i konfiguracji, a nawet specjalny kabel programowania.

Jak to specjalny kabel programowania Actel wyglądać i jaki rodzaj złącza należy umieścić na płytce, aby móc ten kabel do programowania ISP?

Sihuijian Hi,
MaxII nie FPGA ale lrge CPLD, brakuje większości nowoczesnych typu bloki, która istnieje wewnątrz FPGA.I najważniejsza kwestia z tym ma bardzo ograniczone (mniej niż 1700 macrocells).Ale jeżeli jest to wystarczające dla Twojego produktu to jest to ciekawe urządzenie.

sihuijian napisał:

Jestem projektowania nowych względów bezpieczeństwa project.For wybiorę FPGA, które nie wymagają konfiguracji urządzenia, więc muszę wybrać @ ltera MAXII i ACTEL APA, co jest lepsze?

Bardzo dziękuję.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back