Algorytm z stałoprzecinkowym mnożyć i podziału

A

ali_th

Guest
Witam drodzy przyjaciele Potrzebuję algorytmu, który akt szydzenia mnożenie i dzielenie ze stałym systemem punktowym. Wszystko rejestr mieć 32 bity. Dzięki

moi drodzy przyjaciele z mojego projektu muszę mieć muliply i dzieląc 32 bitowego point.but mam IC, które mogą muliply i dzieląc w ustalonym punkcie. Potrzebuję algorytmu, który wykonuje go. dziękuję.

Możesz podzielić zmiennoprzecinkowych nuber na 2 części, wykładnik i wagę. Dla wielkości, można użyć mnożenie i instrukcje dzielić się na punkty całkowitych i stacjonarnych. Dla wykładnika, można użyć przycisków Dodaj i instrukcje odjąć w jako liczby całkowite).

z języka ru za pomocą, jeżeli jest lub podstawowy następnie wszystkich tych wysokich poziomów kompilatory obsługuje pływających obliczenia punktów ......... w przypadku wyboru tutorialu montażu matematyki w www.8052.com i myślę że to pomoże.

dzięki za wskazówki. Potrzebuję więcej goid. dont zauważyć swoją średnią. supose że x i y są 32 bitowe stały rejestr punkt i chcę mieć pływające multiply z = x * y.

Straciłeś mnie:. (Mnożenie dwóch liczb całkowitych 32-bitowych spowoduje 64-bitowych, więc dlaczego trzeba zmiennoprzecinkowych zmiennoprzecinkowy jest potrzebne tylko z podziałem Proszę dokładniej co chcesz, wystarczy, na którym kontroler.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back