Alfabet i identyfikacja numeru

A

amitgangwar_vlsi

Guest
Hello Sir / im pani pracuje nad projektem, który jest ....... samochód numer wykrywanie płyty. Na tym, że mam zrobić do segmentacji znaków. Potem okazało się, że poszczególne numery i alfabetów z obrazu. ale Jak mogę zrobić sieci neuronowej i nie rozumiem. Używam matlab 6,5 w, że nntool jest świadczona. w tych danych narzędzi i oknie Menedżer sieci otwarte. w tym oknie istnieje wiele opcji są tam jak wejścia, wyjścia, warstwa wejściowa, warstwa wyjściowa itp. cel ..... jak mam ustawić te dane i sieci ... nie pod stoiska ........ jeśli ktoś może pomóc ........ plz mi pomóc .... wiele wiele góry dzięki amit gangwar: cry: można pisać także na amitgangwar2006@yahoo.co.in

Właściwie odpowiedziałeś niektóre swoje pytanie w innym wątku ... Teraz wydawało się, że nie masz pojęcia o sieci neuronowej ... Jeśli nie masz jasność co do koncepcji sieci neuronowych ... proszę się książka do czytania ... W sieci neuronowej, istnieje wiele różnych sieci, które mają inny cel odpowiednio. Jeśli potrzebujesz przewodników w sieci neuronowej, ta książka jest dobra dla początkujących: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=267552&highlight = Po zrozumieć o sieci neuronowe, można budowy sieci neuronowej MATLAB zbudowany w przyborniku lub wpisać kod samodzielnie. Ja tylko starałem się pisać ja ... nigdy nie używać MATLAB nntool wcześniej. Jeśli jesteś zainteresowany, aby napisać go samodzielnie, może ten link może pomóc, są tacy, próbka kodeksu sieci neuronowych przy użyciu programu MATLAB: http://highered.mcgraw-hill.com/sites/0070482926/student_view0/index . html

dzięki za doradztwo .......... tak masz rację .. sieć neuronowa jest dla mnie nowe. będę czytać książki proponowane przez Ciebie i przejść przez link podany przez Ciebie ........ Gdybym twarz jakiś problem i będzie prosić, jeśli nie masz nic przeciwko. wielkie dzięki za pomoc amit gangwar

Ponieważ sieć neuronowa jest wciąż nowy dla Ciebie, lepiej przyjrzeć się tej książki proponuję. 1. Przeczytanie wszystkich sieci, dowiedzieć się, która sieć jest najbardziej odpowiedni dla Twojego projektu. 2. Przestudiuj algorytm, jak sieć działa. 3. Pisać kod sieci. Chyba zakończeniu części ekstrakcji cech, jak pan powiedział zrobiłeś do segmentacji obrazu. Następnie, możesz trenować swoją sieć i przetestować go. Good Luck ... jakiś problem, po prostu po to tutaj, myślę, że wiele osób chętnych do pomocy ...

tak mam zrobić do ekstrakcji cech. Mam do wykrycia całkowite 9 znaków, tj. 3 i 6 alfabetu numery ....... mam przekształcić każdy znak w 200 1 X wektora. teraz muszę sieci neuronowej. Czytam książki i poszukiwania w sieci. dzięki za poradnictwa amit gangwar

Wektor 200x1 jest nieco mały, można sprawdzić, czy to wystarczy. Jeśli nie, to może zrobić to większy ... tak, większy wektor, szkolenia w sieci neuronowej zajmie więcej czasu. Możesz szukać w Internecie, zobaczyć większość osób korzystających z której sieci chcesz zrobić rozpoznanie tablicy rejestracyjnej. Nie jest to nowa rzecz. Chyba wiele osób ma zrobić tego rodzaju projekt. Uwzględniając decyzję o sieci, a następnie można przystąpić do treningu sieci neuronowej i testowania. Każdy problem, może po to tutaj.

Może ktoś plz powiedz mi Jak zacząć z przetwarzania obrazu .. W moim projekcie trzeba rozpoznać Arrows (słońce czy to w lewo, w prawo, w górę lub w dół). Co należy zrobić w pierwszej kolejności? Im dobrym programistą, ale nie wiem zbyt wiele o funkcji przetwarzania obrazu w programie MATLAB. Leekk8 lub Amitgangwar lub jakiekolwiek inne plz pomóc.

Po zrozumieć o sieci neuronowe, można budowy sieci neuronowej MATLAB zbudowany w przyborniku lub wpisać kod samodzielnie. Ja tylko starałem się pisać ja ... nigdy nie używać MATLAB nntool wcześniej. Jeśli jesteś zainteresowany, aby napisać go samodzielnie, może ten link może pomóc, są tacy, próbka kodeksu sieci neuronowych przy użyciu programu MATLAB: http://highered.mcgraw-hill.com/sites/0070482926/student_view0/index . html
Witam, nie można uzyskać dostępu do łącza. Mógłbyś stwierdzić tytuł książki? Wszelkie wskazówki lub przykładem wdrożenia NN kodowania nie używając Matlab nntool. TQ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back