Aktualny Dystrybucja - E & H dziedzinie

I

ishtiaq

Guest
Czy ktoś może mi pomóc ustalić E & Field H niezgodnymi z ciała przez uzyskanie bieżącej dystrybucji w całym organizmie. Pl odpowiedź mnie jak jestem zajęty projektu. Rgds i GIG, Ishtiaq

Czy masz aktualną dystrybucję w całym ciele (objętość gęstość prądu)? Chcesz mieć E i pola H wewnątrz lub na zewnątrz ciała? Jeśli chcesz uzyskać E / H w środku, można użyć interpolacji. Na zewnątrz można użyć integracji na całej powierzchni ciała w odniesieniu

hi ishtiaq: można znaleźć w rozdziale 3 "czas pól harmonicznych elektromagnetyczne" profesor "Harrington", jeśli nie są znane z equivalance oraz kilka potrzebnych teorie w tej dziedzinie, a następnie wpisać kod z MATLAB-em lub innego oprogramowania, które wolisz. Goodluck.

mudrik, uważać, aby nie mylić E / B dziedzinach, jak znaleźć wewnątrz i na zewnątrz przewodu (bez względu na kształt). wewnątrz przewodu jest integralną przez zamkniętą powierzchnię, jest to równanie Lorentza. na zewnątrz przewodnika zawiera pola elektromagnetyczne, które nie odbiegają do przewodu (jest to drut, samolot, dziwne jakiejkolwiek postaci). jest to element heavyside. Myślę, że to jest również określana przez maxwell jak .. ummm ... "Prąd przesunięcia" i wierzyć. może się wydawać, że jestem niepotrzebnie nit-picking Ciebie. ale myślę, że istnieje duża różnica, że w najbliższym czasie (w przyszłym roku?) stały się oczywiste. Mr.Cool

Rzeczywiście .., wyobrażam sobie, opisany problem człowieka (lub coś innego) jest wystawiona przez pole elektromagnetyczne o dowolnej formie. Tak, człowieka / innego (inhomogen coś i nieregularne) jest rozproszony. Ze względu na obecność tego inhomogeneties, pola (wewnątrz lub na zewnątrz) to mają różne wartości, jak poprzednio. W elektromagnetycznych badacze stosują metody równoważności (patrz Harrington) i określić równowartość gęstość prądu (magnetycznych i elektrycznych) na korpusie (prądy powierzchniowe), a także wewnątrz ciała (wielkość prądu). Problem staje się bardziej skomplikowany, ponieważ ciało jest bardzo inhomogen. Wielu badaczy łączą metody chwili (wprowadzone przez Harringtona w EM społeczności) i metody elementów skończonych. Poza używamy MoM i wewnątrz używamy w odniesieniu FEM

ahh .. ok. Widzę, podczas definiowania różnica między EM pola, które przemieszczają się w centrum (na przykład) przewodu vs EM pola podróży wzdłuż zewnętrznej powierzchni przewodnika (efekt skóry?). i mówił o różnicy między EM pola podróży w przewodniku (powierzchnia + wnętrze) w porównaniu z pola EM, które opuszczają źródło, ale nie daj się związany w dyrygent w ogóle. to nie rozbieżne część pola EM. Mr.Cool

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back