agorithm do znalezienia najmniejszej liczby ze znakiem w tablicy

D

david90

Guest
Jaki jest najlepszy sposób na porównanie między podpisanych liczb? Czy istnieje sposób przekonwertować podpisany numer w unsigned formie? Na przykład, jeśli mam -50, istnieje sposób, aby przekształcić go tak, że staje się ona 50? Byłoby łatwiej porównać wih inne numery. Mam nadzieję, że sens.

Jaki sprzęt i w jakim języku programowania? Porównanie równość lub porównanie wielkości? W większości systemów, podpisane i niepodpisane porównania są równie szybkie. Można przekonwertować od -50 do 50 za pomocą bezwzględnego operatora wartości dodanej lub fuction. Jednak to nie jest dobre dla porównania podpisane liczb, ponieważ dwa numery takie jak -33 i 33 to wydaje się być równe.

Używam pcspim. Jest mips emu. Porównując liczby ze znakiem jest bezpośredni aż dojdę do 128. Po to jest do tyłu. Potrzebuję pomocy na opracowanie algorytmu, który pozwoli mi porównać podpisane liczb, aby zobaczyć co jest większe lub mniejsze Dzięki

Brzmi jak chcesz kodować na 8-bitową porównać w MIPS32 asemblera języku. Być może lepiej szczęścia prosząc pytanie na forum dyskusyjnym MIPS, zamiast tego forum PC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back