ADC na oscyloskop cyfrowy

R

ronshm

Guest
Witam na moim cyfrowym projektu oscyloskopu szukam odpowiedniego ADC. Minimalna częstotliwość próbkowania powinna być> = 20Msps. Napięcie wejściowe max powinno być + / - 10V. Myślę 10bit ADC z dwoma na formt wyjściowego dopełniacza, wydaje mi się że powinno być łatwiej converte negatywny połowę sygnału w ten sposób. Potrzebuję również obwód zredukować sygnał. Czy możesz doradzić mi o odpowiednim ADC i zmniejszania obwodu? Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.

Nie zamierzamy się tego rodzaju zakresu i częstotliwości w tym samym urządzeniu spodziewać. Przynajmniej z powrotem kiedy pracowałem w 30V technologii nie można. Bardziej prawdopodobne będziesz miał komutowanej sieci tłumienia na przednim końcu (Twój pionowy / dz) i pracy z cokolwiek ADC zapewnia szybkość próbkowania / dokładność chcesz. Trzeba by częstotliwości spłaszczyć, że tłumik. Być może zajrzeć do cyfrowych układów tłumika kroku, że już to uczyniło wewnętrznie. Jednak wiele z nich nie są DC-friendly. Patrząc na niektóre z "USB oscyloskopu" produktów tam, w szczegółach można zobaczyć używają dość niskie ADC dokładność (podstawa rozdzielczość 8 bitów, 1-5GSPS z pewnym brzmieniem łasica o przeplotu). Jeśli dane są przetwarzane następnie po schemat kodowania nie będzie miała dużego znaczenia. Założę się, że masz sposób bardziej zabawy próbują zrobić dobre spust, niż przebieg uchwycić się.

Hi ronshm, należy sprawdzić na ADC o max częstotliwości z zaprojektowanych (IE) 10 bitów ... Znajdziesz tylko typy z zakresów wejściowych może 2,5 V lub ostatecznie tylko + /-0.5V na Uref ... Ale nie jego problem, bo trzeba tak i tak wzmacniacza wejściowego i tłumik (S) też. Z ich kombinacje są oscyloskopy ponad jedną dziesiątą lat realizowane w typowych zakresów wejściowych tj. 1mV/div do 10V/div ... Tłumiki OnChip (sugerowana przez dick_freebird zbyt) arent moim zdaniem bardzo dobry dla oscyloskopów ... Więcej Problematyka da się triger elektronikę, dick_freebird zasugerował też, to jest najbardziej "zły część DIY" oscopes :-( K. r.

Dzięki za odpowiedzi. Jako student mam ograniczone zasoby, więc jestem sprawdzenie opcji w celu jak najlepszego systemu mogę.

Witam :) _OK! Myślę, rozwiązanie jest z TI lub Ni do podjęcia, we wszystkich przypadkach, tylko "często spożywane" Rodzaje .... Google zaprezentuje dla Ciebie gburowaty tyle typów? K. [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 31 minutach: [/color] [/size] Hali można wyszukiwać (IE) na tych kolekcji (jeśli Twój program antywirusowy SW jest aktualizowany :-(!) Dla dobry wybór: http://pda.chipfind.ru/convert/adc/ Po pewnym (pre) zaznaczeniem ewentualnych cen i wybawiciela: http://octopart.com/ [ / url] K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back