ADC Jitter symulacji

S

satelita

Guest
Dear friend ktoś może zaproponować mi jak symulować czasem próbkowania denerwować bez wprowadzania oversampling w czasie symulacji?

Dzięki

Jeśli clocking odniesienia jest generowany przez PLL, dlaczego nie spróbujesz skupić się na PLL's zamiast denerwować?

Pozdrowienia,

Hi satelitarnej

Wydaje mi się, że nie ma innego sposobu (niż oversampling) w celu symulacji jitering w czasie domeny.Tak szybko, jak korzystanie z jednolitego próbkowania czas siatki do reprezentowania jiter powinieneś mieć więcej gęsta (oversampling) czasu sieci.

W częstotliwość domeny jest jiter stanowi jak smarowanie z energii wokół głównych dźwięków (ale najprawdopodobniej znasz bardzo dobrze)

Więc wydaje mi się, że oversampling jest jedynym sposobem.Należy pamiętać, że aby otrzymać dokładne jiter symulacji musisz duża oversampling stosunek długo i symulacji.

Z pozdrowieniami
Dora

Czy mogę skorzystać Ułamkowa opóźnienia linii filtry z ramdom zwłoki na podstawie próbki próby?

cześć,
Uważam, że jest dodanie losowych czas jest najlepszym rozwiązaniem.Na przykład można użyć

t = 0:0.001:1;
t = T 0,00005 * randn (rozmiar (t));
y = sin (2 * pi * 56 * t);

(w Matlaba)

Hope this helps.

BRM

Drodzy brmadhukar,

Niestety, sygnał powinien być znane a priori i samplend na unifor siatkę na mój problem,

Thanks for the intersest, satelitarna

Hi satelitarnej,

> Czy mogę skorzystać Ułamkowa opóźnienia linia filtrów ramdom z opóźnieniem na podstawie próbki próby?Czy może Pan opisać swój pomysł głębiej?Jeśli uważasz, że to nie będzie ciekawy dla reszty możesz wysłać do mnie prywatną wiadomość.Przepraszam za moją powolną reakcję ...ostatnich dniach jestem sprawdzanie mój adres e-mail tylko 2 razy w tygodniu.

Z pozdrowieniami
Dora

Znalazłem interesujący temat, który mówi czasem próbkowania niepewności ...
Zasadniczo, z liczbą 3-2,
zobaczysz to, co jej związek pomiędzy nimi próbkowania czas niepewności i ENOB.

Ten ebook także dostępne na edaboard, jeśli są ciekawe, mają swój czas, aby spojrzeć na ...

ftopic79898.html

Pozdrowienia,
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Hi satelitarna,
Masz odpowiedź?
Co to jest sygnał, że chcesz próbki.Jesteś zainteresowany tylko w symulacji?
Musisz stworzyć opracowanie modelu, jeśli chcesz korzystać z niektórych nie-białych procesu.

Powiedz musisz próbki jeden AR (1) proces.Jest to prosty, lecz ilustrują pkt.Wygeneruj czasu miałem napisane wcześniej modelu.Podłącz go w AR równania.Ale pamiętaj, że jazda staje się bardziej hałasu uncorrelated jako odstęp czasu wzrasta.

BR
M

Hope this helps

Drodzy przyjaciele,

mój problem polega na modelowaniu ogólny ADC zastrzeżeniem aperturą czas niepewności.
Model ten powinien być niezależny na wiedzy sygnału wejściowego, które w tej chwili ma być FDM strumienia.

Obecnie myślę użyć zmiennej FIR filtr, który w każdej chwili reprezentuje różne grupy zwłoki charakterystyczny (parametrycznymi FIR lub czasu zależnych FIR).

W Jitter statystyki powinny określić instant instant wymagane przez grupę opóźnienia FIR powinien wykazywać.

I would appreciate any help na ten temat.

Bye, satelitarna

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back