Adaptacyjne Rozwiązanie numeryczne równania różniczkowego cząstkowego

F

fasaghandis

Guest
Czy możecie mi pomóc w adaptacji numeryczne rozwiązanie równania różniczkowego cząstkowego. Pozdrawiam

są u do napisania programu do rozwiązywania PDE? sortowania wat z PDE do u oznacza? podstawowych równań lub całkowite, w tym połączeniu PDE? Mam nadzieję, że są dostępne metody rozwiązywania PDE ... dont dostać to, co u rozumiemy przez "adaptacyjne" tutaj. istnieje wiele różnych typów dostępnych PDE, które zostały zbadane i metod w celu znalezienia rozwiązania dla PDE tej formy zostały odkryte ... może u proszę podać więcej szczegółów! odniesieniu arunmit168.

Dziękuję za odpowiedź. Celem Adaptive rozwiązaniem jest ŚRODKI elastyczne griding Domain roztworu, w celu czasu i pamięci efektywne rozwiązywanie PDE. odniesieniu

[Quote = fasaghandis] Dziękuję za odpowiedź. Celem Adaptive rozwiązaniem jest ŚRODKI elastyczne griding Domain roztworu, w celu czasu i pamięci efektywne rozwiązywanie PDE. chodzi [/quote] to, co czuję, jest sposób, w jaki wybrać to, co sposób rozwiązania dla konkretnego typu rozwiązanie może być adaptacyjne, a nie sama metoda. i nie jest wymagane także, czuję. Bo załóżmy, że jeśli u jest projektowanie uzupełnić niekompletne rozwiązywania równań różniczkowych, to wejście wen podane, u jest analiza struktury równania, a następnie "wybierz" dostępnych metod! Będą one najlepszy kompromis i czuć, bo jak u je, zarządzanie pamięcią i "speed" można zoptymalizować to bardzo dobrze! Pls dyskutować ur poglądy tak, że to pomoże mi lepiej zrozumieć, co u mają w ur umysłu! odniesieniu arunmit168.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back