ACIM wirnika pola magnetycznego i pola magnetycznego stojana?

A

anotherbrick

Guest
w silnik indukcyjny AC ma wirnika i stojana pola magnetycznego mają ten sam obrotów? (Ale wirnik obraca się wolniej niż pole wirujące stojana) może ktoś wyjaśnić, dlaczego?

Synchronous prędkości silnika indukcyjnego oznaczałoby stałe pole wirnika w wirniku układu odniesienia. Ale silnik indukcyjny nie może utrzymać wirnika statyczne pole, ponieważ nie ma magnes stały lub prąd wzbudzenia. W ten sposób, że wirnik musi obracać się pole z prędkością, która jest równa różnicy między synchroniczne i aktualnych obrotów silnika. Silnik indukcyjny ma charakterystyczny kształt litery S prędkości w charakterystyczny moment wystawiania momentu przechyłu.

Jeśli wirnik obraca się 1400 obr / min, ale pola stojana jest synchroniczna w 1500 sweep pola stojana wirnika 100 razy na minutę, więc nie 100 / minutę wywołane rotor pola magnetycznego (jeśli uważamy, że wirnik jest nieruchomy), ponieważ wirnik jest sam toczenie, rzeczywistej prędkości wirnika pola magnetycznego 1400 + 100 = 1500 też jest tylko różnica fazy między dwoma myślę źle?

Do analizy zachowań ruchowych, tylko pole w wirniku sprawach układu odniesienia. Posiada prędkość obrotowa 100 / min w Twoim przykładem.

Dlatego chciałem wiedzieć o tarczy pola magnetycznego? W FOC istnieje potrzeba poznania pozycji wirnika pola magnetycznego, ponieważ tego kodera jest umieszczony w szybie ACIM jednak pola magnetycznego wirnika obraca się szybciej niż wirnik się jak rozumiem, jest to równocześnie z przemienników częstotliwości wyjściowej moje pytanie, jak mogę wiedzieć pozycji wirników pola magnetycznego tylko liczenie kodera wału, gdy mają one różne prędkości?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back