AC i DC napięcia i prądu i oporu obwodu pomiarowego

D

djranganamax

Guest
Czy ktoś wyjaśni, jak zaprojektować układ do pomiaru "Resistance AC i DC napięcia i prądu, a także" za pomocą analogowej elektroniki lub za pomocą controller.plz Micro pomoc: cry: I wspomnij lub załączyć schematy obwodów oraz Karty katalogowe, że muszę reffer. ... plz help me bo nie mam pojęcia, do pomiaru tych parametrów, bo muszę zaprojektować multimetr jak mój licencjackich projektu: sad:

można zaprojektować go .... ale dmm jest bardziej kosztowne, jeśli zamierzasz korzystać microcntroller. .. Napięcie DC = używać ADC (. Przetworniki analogowo-cyfrowe) Napięcie AC = detektora szczytowego wykorzystania, a następnie przy użyciu mikrokontrolera obliczenia wartości skutecznej (Imax / root (2)) [COLOR = "Silver"] [size = 1] - -------- Post added at 21:03 ---------- Poprzedni post był o 21:00 ----------[/SIZE] [/color] na cicuits można znaleźć wzory Analog Circuit (coś takiego) przez sergio Franco (dla czujnika szczyt) i MAZIDI dla 8051 (dla interfejsu ADC i programowanie podstawy)

To zdecydowanie nie jest dobry pomysł, aby obliczyć wartość napięcia zmiennego z rekordowego pomiaru, to skuteczne metody wprowadzić maksymalny błąd z przebiegów niesinusoidalnych. Żaden z dotychczasowych multimetr to w ten sposób. Masz albo skorygować wartość (sprostowania i średnie) lub true RMS, a drugi wyższy instrumentów działania. Nie wiem, swoje zadanie projektu, projektowanie układu procesora może być ewentualnie sugeruje. multimetry stołowe najczęściej używany jest mikroprocesor, ale ich układy są dość skomplikowane. Classical przenośnych mierników zostały zbudowane wokół układu DVM, np. Intersil ICL 7106/7107, obwody powinny być wciąż krąży po internecie. Wielu detalicznych instrumentów leżą w schemat, więc istnieje wiele możliwości zebrać pomysły. W każdym wypadku, jest to wymagane dla projektu, aby zrozumieć, co jest projektowany odpowiednio kopiowania, więc nie można uniknąć, aby wziąć udział w analogowych układów pomiarowych nieco głębiej.

Tutaj chciałbym środka AC i DC napięcia i prądu i rezystancji i wyświetlanie wartości w segmencie LCD lub Seven Wyświetlenia:. Sad: Więc plz dawać w opracowaniu Multimetr ......: cry:: cry: Plz wzmianka o szczególnych analogowe układy scalone, które można używać do projektowania multimetr cyfrowy, że mogę skierować arkusze danych i może się pomysł: idea: plz help: cry:: cry:

Dla wartości RMS, zastosuj obwód kwadratowy, integrator, obwód kwadratu i kibicowania ... pierwsze i ostatnie mogą być wykonane z zastosowaniem mnożników

Chciałbym tu do pomiaru prądu zmiennego i stałego napięcia i prądu i rezystancji i wyświetlanie wartości w LCD lub Seven wyświetlaczy: sad: Więc plz dawać w opracowaniu Multimetr ...... .: cry:: cry: Plz wspomnieć o specyfice analogowe układy scalone, które można używać do projektowania multimetr cyfrowy, że mogę skierować arkusze danych i może się pomysł: idea: plz help: cry:: cry:
HVE u gotowego projektu?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back