Aby znaleźć adres MAC

S

satyagandu

Guest
cześć,
każdy organ może mi powiedzieć jak znaleźć adres MAC karty sieciowej inbuilted w procesor.

Czy masz na myśli coś ze zintegrowanym kontrolerem ARM MAC?W takim przypadku musisz zdefiniować swój adres.Jeśli planujesz używać go w Internecie, powinieneś mieć swój zarejestrowany mac przedziale od IEEE.

Cóż, jeśli używasz systemu Windows ... goto MS-DOS i wpisz

ipconfig-all [ENTER]

jak ja się z IEEE.Chcę się dowiedzieć mac adres mojego urządzenia tylko inbuilted w kontrolerzeJos Brink napisał:

Czy masz na myśli coś ze zintegrowanym kontrolerem ARM MAC?
W takim przypadku musisz zdefiniować swój adres.
Jeśli planujesz używać go w Internecie, powinieneś mieć swój zarejestrowany mac przedziale od IEEE.

Dla mojej najlepszej wiedzy nie mikrokontroler będzie adresu MAC dla swojego kontrolera Ethernet.Będziesz musiał go zaprogramować na niektórych rejestru.

Nawet dla kontrolerów stosowanych w ethrnet adres MAC karty są przechowywane w zewnętrznej pamięci EEPROM.

Zakres adresów MAC jest wydawane na produkcję produktów firmy, a nie do producenta sterownika.

przejdź do DOS
DOS wpisz polecenie ipconfig / all
Po wykonaniu tego polecenia, daje Państwu sześć polu adresu MAC.

cześć,
proszę mi powiedzieć procedury uzyskania mac waha się od IEEE.IEEE, jak i podejścia.Jos Brink napisał:

Czy masz na myśli coś ze zintegrowanym kontrolerem ARM MAC?
W takim przypadku musisz zdefiniować swój adres.
Jeśli planujesz używać go w Internecie, powinieneś mieć swój zarejestrowany mac przedziale od IEEE.

Hi satyagandu, Twoje drugie pytanie jest nieco dwuznaczne.A może chcesz kupić zakres adresów MAC (OUI lub IAB) z IEEE do stosowania w nowym kontrolerze, a może chcesz zobaczyć listę wszystkich publicznych waha MAC IEEE sprzedawany producentom.
Obie odpowiedzi są tutaj:
http://standards.ieee.org/regauth/oui/index.shtml

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back