9bit UART przy użyciu Vb

M

mohannad100

Guest
hi every body
Jak mogę napisać czas program do wysyłania znaku równości określić adres mikrokontrolera niewolnikiem, a następnie zwłoki, a następnie parytetu miejsca, aby przesłać dane do niewolnika lub niewolnicy
proszę mi pomóc

mój e_mail: engg_msc (at) yahoo.com

Możesz zobaczyć jak to się robi w C z moim pomysłem projekt zatytułowany "Wdrożenie dziewięciu danych bit UART na PC", który ukazał się w EDN wiele lat temu.Można go znaleźć tutaj

http://www.edn.com/archives/1998/060498/12di.htm

Będziesz wystarczy przetłumaczyć na VB.Jednak narzędzie portu szeregowego w VB.net nie przewiduje takiego samego poziomu kontroli, tak że mam do wykorzystania MSCOMM w VB6 lub VB5 (lub VBA) lub znaleźć trzecią kontrolę firm, które nie pozwalają czytaniu nieco błąd UART bezpośrednio.

-Aubrey

dzięki mam zobaczyć tę stronę wcześniej, ale moje skupić na wysłanie projektu na adres slave pierwszym użyciu czas poprzez znak równości = (9bit)
Następnie zwłoki
a następnie przestrzeni (8bit danych)
Muszę postaci opóźnienia proszę i formularzy w VB supprt mscomm oraz wykonywać ten pomysł sieci.
Dziękuję
im czeka na powtórkę

Cześć,
Jeśli możesz ograniczyć przekazanie ASCII, można to zrobić.Od ASCII jest tylko siedem bitów, po prostu program ósmy bit taki, że wybranym Odd or Even parytetu dla danego znaku jest zawsze zero, VB, ale nie mówią o tym i wysłać do ośmiu bitów plus parytetu.Następnym razem, gdy chcesz wybrać niewolnika, zaprogramowanie portu szeregowego komputera PC do 8bit plus nr parytetu.
Nawet jeśli chcesz wysłać 8-bitowy binarny, podzielono go na dwie Nibbles i wysłać jako dwa bajty, jak powyżej.
Pozdrowienia,
Laktronics

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back