90s2313 wideo generator

Sprawdź napięcia wyjściowego, należy 1Vpp. Sprawdź montażu i rezystor wartości. Wiem, impedancje dla urządzeń wideo 75Ω, ale w tym obwodzie nie są.

Najprawdopodobniej 75Ω Impedancja wejściowa odbiornika TV-Monitor ma osłabione wielkości sygnału wideo .. Jeśli monitor posiada przełącznik, który wybiera pomiędzy wysokiej impedancji 75Ω, ustaw ją na wysokiej impedancji .. W przeciwnym razie trzeba będzie bufor .. W załączniku jest przykład jedną całość BJT wzmocnienia wzmacniacza / bufor .. Pozdrawiam, IanP

Hi IanP dodałem swój bufferand a teraz mam 1.2 Vpp sygnał wideo będzie w TV monitor ale obraz jest czarno-biały. Dlaczego jest to B & W?

Spróbuj "play" z kondensatorów ładunek na całym 17.734MHz kryształ .. Na przykład, połączyć 100pF (lub nawet więcej) do pinu 4 (XTAL2) i 47pF do pin 5 (XTAL1) .. Pozdrawiam, IanP

To forum jest wielkie. I zostały z prośbą o rozwiązanie tego problemu przez kilka miesięcy. BINGO. Tylko wybór różnych kondensatorów obciążenia (120pF + 47pF) i kolor jest ON. IanP, że był genialny sugestie! : D Dziękuję bardzo. : D: D: D

Bardzo miło słyszeć, że diagnoza była prawidłowa .. Pozdrawiam, IanP

Tak, to działa::: DI zastąpione 2x22pF z 150pF i 47pF. Teraz, jak zrobić cały niebieski ekran:?

Przede wszystkim, jeśli masz zamiar zrobić to zadanie właściwie należy używać drugiej wersji oprogramowania, które wdrożyło wszystkie wymagane elementy klatek na sekundę, czyli H-sync, V-sync, equalizations i wszystkie rzeczy .. Po drugie, do wytworzenia pojedynczego koloru ekranu jest do programowania mikrokontrolerów stale generować kolor przewoźnik na czas trwania całej linii poziomej .. Będzie to wymagało wiele instrukcji (patrz kod - 4 OUT instrukcja obslugi postaci jednego cyklu) bez żadnych innych czynności (s) pomiędzy ..
Code:
 color_carrier: poza PORTD, up_color się PORTD, jeden PORTD, down_color się PORTD, jeden ...
Jeśli możesz, zrobić swoją pracę domową i obliczyć, ile z tych cykli jest niezbędne do wypełnienia jednej poziomej linii i jak to jest związane z wielkością pamięci programu AT90S2313 jest, innymi słowy, będzie kompletny kod pasuje do niego , czy nie .. Pozdrawiam, IanP

Nie jestem zaznajomiony z 90S2313. Czy uważasz, że kod nie pasuje do flash?

AT90S2313 ma "tylko" 2k pamięci programu i nie jest wystarczająco duża dla tej aplikacji (niebieski ekran) .. I recon można to zrobić, gdy pamięć programu były gdzieś blisko 4k .. Jeśli nadal chcesz używać tego samego kodu trzeba "trzymać" z tej samej rodziny .. Zbadaj, czy, na przykład AT90S8515 lub ATMEGA8515 może być "zbyt taktowany zegarem" na 17MHz .. Pozdrawiam, IanP

Dzięki za pomoc. Myślę, że mogę korzystać z ekranu kolorowe paski i 90S2313. DrWho

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back