90nm technologii CMOS w OrCAD

T

tameregy

Guest
Witam, chciałbym, aby symulować N-MOS i P-MOS z technologii 90nm w Or-cad proszę mi pomóc, aby dowiedzieć się, że mam czekać do projektowania układów w technologii 90 nm, jeśli istnieją inne symulacyjne, które mogą go używać, proszę mi powiedzieć

Witam, Nie jestem pewien OrCAD ale polecam próbuje LTspice. W książce Circuit Design, Układ i symulacji ma mnóstwo przykładów tutaj: [url = http://cmosedu.com/cmos1/book.htm] CMOS Circuit Design, Układ i [Simulation / url ]. Przykłady schematów można pobrać, że proces 50 nm lub 1um model. To działa całkiem dobrze. Mam nadzieję, że pomoże. :)

Dziękuję za odpowiedź, ale chcę używać OrCAD, bo używałem go, i pokaż wszystkie prądy i napięcia w każdym punkcie obwodu,

OrCAD ma symulatora PSpice, to nie może robić to, co szukasz. Zamiast tego należy szukać narzędzie Hspice symulacji.

To jest błędne - PSpice mogą być wykorzystywane do projektowania technologii 90 nm CMOS lub inny model IC. Keith

To jest błędne - PSpice mogą być wykorzystywane do projektowania technologii 90 nm CMOS lub inny model IC. Keith
Dzięki za wejście Keith. Ale nie jest to, że brakuje własnych badań projektu odbywa się na Hspice? Należy kształcić mi jak można to zrobić na Psipce, a gdzie nie znajdziemy model symulacji?

I nie korzystają PSpice ale wiem, że sporo ludzi, którzy używają go do projektowania układów scalonych. Musisz się modele z odlewni. Keith

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back