89C51

A

ajeeshmonar

Guest
helo frnd
Czy mogę ściągnąć trochę muzyki z komputera do mikrokontrolera 89C51
przy użyciu SPI telefonicznej. Jak mogę przekonwertować do formatu mp3 format hex
jest to możliwe. I can hear this song from 89C51 za pomocą DAC 0800 i OP
jeśli masz jakiekolwiek inne informacje na ten temat napisz do mnie

jego technicznie możliwe odtwarzanie muzyki w formacie MP3 z 89C51.Ale myślę, że nikt nie będzie go preferują.

Odtwarzanie muzyki wymaga dużo przetwarzania, dont think tradycyjnych 89C51 przy 20 MHz może to zrobić.Trzeba mieć dużo pamięci, najlepiej w pamięci flash (karty pamięci), tak że interfejs ma być także wprowadzone w życie.

Istnieje wiele wyspecjalizowanych układów dostępne.
sprawdzić

h ** p: / / www.maxim-ic.com/solutions/mp3_portable/index.mvp?pl_pk=50

Cytat:

Czy mogę ściągnąć trochę muzyki z komputera do mikrokontrolera 89C51

Cześć,

twój związek wqith wielkości pamięci szwy trochę z synchronizacją.Typowe piosenki MP3, 4 minuty długo korzysta ok..4 MB pamięci.89C51 ma 4kBytes pamięci.Nawet największe standardowe warianty nie mają więcej niż 128kBytes.Zakładając 128kBytes, można przechowywać w temperaturze około 8 sekund na 128-bitowe zakodowane pliki MP3.
Innym problemem jest, że regularne 51 nie ma wystarczającej wydajności do dekodowania plików MP3 w czasie rzeczywistym.
Czasami warto zajrzeć do wariantu ARM7 i przechowywania plików MP3 na zewnętrznej karcie pamięci SD.
Nadzieja jest to pomocne, Bob

Hello ...!

Znalazłem na stronie wyjaśniono, jak karta pamięci MMC "rozmowy" z AT89XXX uC
Jest tutaj:
http://instruct1.cit.cornell.edu/courses/ee476/FinalProjects/s2000/peterdan/final.htm
, a w tym samym miejscu znajduje się link do projektu mp3 z AVRS.
Inne łącza
http://www.robs-projects.com/mp3site.html
Strona ta zawiera wiele odtwarzaczy mp3 projektów, w tym z AT89xxx ...

Powodzenia ..

Tercio,

Byłem ciekaw, jak 51 potrafi dekodować, dobrze byłoby mieć możliwość wyboru, ale połączony do użycia zewnętrznego dekodera MP3.Z 32-bitowy mikro lub DSP, dekodowanie odbywa się poprzez mikro / DSP, w większości 8-bitowych nie Micros.

Bob

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back