89C51 interfejs do rf 433 nadajnik i odbiornik modułów

N

natasie

Guest
hej wszystkim, robię projekt końcowy z roku na sygnalizacji rf system zajęty stref. wymaga, aby używać Nadajnik i odbiornik i dwa mikrokontrolera dla obu modułów. Używam 89c2051 dla thr nadajnika i 89C51 dla odbiornika. Chcę być w stanie zapisać dane strefy na mikrokontroler i wysłać go przez nadajnik. odbiornik będzie przechwycić te informacje, gdy jest blisko. teraz mój problem jest programowanie. i kno, że u należy korzystać z portu szeregowego dla Tx i Rx, ale nie wiem jak go zaprogramować. pls o poradę jest doceniana.

i wyrejestrowany miejsc i od danego programu, pisarz powiedział, że nie dawał wyjście ... i od drugiego wątku, to znaczy, że mam zamiar musiał użyć koder / dekoder odbiornika II nadajnik? Myślałem, że mogę tylko wysyłać dane i otrzymywać je bez jakichkolwiek szumów na wejściu. i proszę i potrzebujesz pomocy z kodowanie ... jak mam wysłać wiadomość? każdy wysyła numery, ale muszę wysłać wiadomość w poprzek i i naprawdę nie mają żadnej wiedzy w tym w ogóle. pls pomocy ... [color = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- postu dodana 23:25 ---------- Poprzedni post był na 23:24 ROZMIAR ----------[/] [/color] no i dziękuję za pomoc ... nadal cenią go bardziej, jeśli można pomóc ...

dane powinny być w formacie ASCII, bez względu na liczbę lub alfabety ... oraz w komunikacji szeregowej jest wysyłany po trochu, więc nie powinno być problemu z wysyłaniem lub odbieraniem ......

więc nie trzeba używać do kodera lub dekodera? Mogę tylko wysłać bezpośrednio?

można powiedzieć, numer części excat na zdjęciu modułu używasz .. niektórzy koderów i dekoderów w module .. Nie mogę powiedzieć, nie patrząc na moduł ........

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back