8051 i C + + w Linuksie

A

ActiveX64

Guest
Cześć, dzięki za poświęcenie czasu. Jestem wysoki poziom Linux programista C + + i jakoś do nowej elektroniki. Kupiłem 2 AT89LP6440 mikrokontrolerów i teraz je programować za pomocą GCC, muszę nagłówki! Czy ktoś wie jak mogę znaleźć nagłówki? Znalazłem je w Atmel, ale wydają się nie być powinna działać z GCC (kompilator), i są one również w C, i muszę C + + nagłówki. Czy ktoś wie leczyć, lub muszę napisać programy w C zamiast C + +? i korzystać z niektórych innych kompilator zamiast GCC? A także, czy znasz MCU kompatybilny z C + +? (NIE C). Dziękujemy za pomaga.

Hi, akcje gcc nie jest w stanie wygenerować kod do 8051 rdzeni. Można użyć do tego SDCC. MCU nie muszą być zgodne z c + +, musi być kompilator, że musi być w stanie wygenerować kod do celu. Ze względu na małą pamięci mikrokontrolerów jedno normalnie nie używa C + + funkcje. Z pozdrowieniami, Sebastian

Cześć, dzięki Sebastian. Właśnie rozpoczął czytanie dokumentacji i instrukcji SDCC. Dzięki za poinformowanie mnie o SDCC. Czy wiesz, czy jest on zgodny z AT89LP6440 czy nie? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- post dodane o 14:35 ---------- Poprzedni post na 13:58 ----------</span></span>
Witam Sebastian. I przeczytać cały podręcznik. Wygląda na to, jedyne co muszę zrobić, to kupić programista, montaż płyt i kompilacji i przetestowania programu. Dziękuję bardzo. Będę zadawać inne pytania, które mam.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- postu dodana 15:35 ---------- Poprzedni post był o 14:35 ----------</span></span>
Tak! ATMEL nagłówki C są kompatybilne z SDCC! Teraz wszystko, co powinien zrobić, to wziąć udział! Dzięki.

zwrócić szczególnie uwagę na: [url = http://sdcc.sourceforge.net/doc/sdccman.html/node149.html] SDCC Manual: 6.1 Przenoszenie kodu z lub do innych kompilatory [/url] dotyczące użytkowania SFR. Sebastian

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back