74XX132 miernika częstotliwości

L

Li_ereunpisan

Guest
co dobre TTL 74XX132 seria do pomiaru częstotliwości, seria HC, HCT, AS, ALS, etc? I'se próbowałem .... do pomiaru niskich częstotliwości (1Hz-10kHz) można odczytać, ale do pomiaru wysokiego frekuency (1MHz-50MHz) nie można czytać, ale mój licznik frekuency specyfikacje nawet do 50MHz ...

prawdopodobnie nie będziesz zapewnienie wystarczającego sygnału do wejścia metrów. Przy wyższej częstotliwości trzeba być ostrożnym, jak dopasować "generator sygnału" z metra. Również jej nie wiadomo, co się odniesienie do 74xx132 jest? Że tylko z Nand Schmitt bram?

Możesz zamieścić trochę więcej szczegółów glukometru Myślę, że niektóre zdjęcia lub właściwa specyfikacja jak nazwa części etc firmy numer na forum ..... Moje Geuss o to można mieć trochę inną konfigurację dla częstotliwości 10MHz więcej, niż ... .. bcz generalnie sygnał z tego zakresu będzie mierzony za pomocą CRO ..... tradycyjna Miernik częstotliwości wykorzystuje technikę mostka balansu do pomiaru częstotliwości .... jak kiedyś teraz dzień nawet czas liczenia cyfrowej metody jest również bardzo popularne dla częstotliwości Pomiar ... Powodzenia

prawdopodobnie nie będziesz zapewnieniu wystarczającej sygnał do wejścia metrów. Przy wyższej częstotliwości trzeba być ostrożnym, jak dopasować "generator sygnału" z metra. Również jej nie wiadomo, co się odniesienie do 74xx132 jest? Że tylko z Nand Schmitt bram?
Miernik częstotliwości do pomiaru cyfrowych częstotliwości, częstotliwość wejścia poprzez tranzystor BFR93 następnie przekazane do 74HC32, ja nie rozumiem, jak specyficzny sygnał powinien iść na 74HC32 widziałem wiele odniesień że wykorzystanie 74HC32
Czy możesz zamieścić trochę więcej szczegółów glukometru Myślę, że niektóre zdjęcia lub właściwa specyfikacja jak nazwa części etc firmy numer na forum ..... Moje Geuss tutaj jest to można mieć trochę inną konfigurację częstotliwości więcej niż 10MHz ..... bcz generalnie sygnał z tego zakresu będzie mierzony za pomocą CRO ..... tradycyjna Miernik częstotliwości wykorzystuje technikę mostka balansu do pomiaru częstotliwości .... jak kiedyś teraz dzień nawet czas liczenia cyfrowej metody jest również bardzo popularne na pomiar częstotliwości ... Good Luck
Używam tego schematu jak referency

Twój układ odniesienia jest połączenie LC miernik miernik oraz ESR oraz miernik częstotliwości. 74AC132 służy do wyboru wejścia z jednej (1) sekcji LC lub (2) w sekcji FreqInput. Aby włączyć Freq punkt metrowy, sygnał RC1 (z UC) musi iść HIGH, RC2 i sygnał musi iść LOW. Następnie sygnał częstotliwości pobiera włączona i kierowane do RC0 z PIC. Przełącznik SW2 po zamknięciu zwiększy zysk wejście do części częstotliwości. BF998 i BFR93A akt scalone jak wzmacniacz / wejście bufora dla danego sygnału częstotliwości. Spróbuj zamknąć SW2 czytając wyższe częstotliwości. Tak jak mówiłem wcześniej, w wysokich freqs nie może udostępnić wejście w prawidłowo "dopasowanego" sposób, a więc już zbyt niski sygnał na Twój 74xx132 celu wydania wiarygodnego wyjście. OR Ponieważ na 50MHz jest okres 20ns, to może 74AC132 nie jest wystarczająco szybki, aby odpowiedzieć. Można spróbować użyć 74ACT132 lub niektóre nawet szybciej brama schmitt tutaj wyższych freqs. Pytanie też jest - co to swoje źródło sygnału? A skąd wiesz, że to daje wyjście 50MHz i na jakich poziomach? W przypadku, gdy zebrali Obwód ten sam, to nie może być inne błędy, których nie można przewidzieć.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back