-5V z zasilacza +5 V lub +9 V

N

neazoi

Guest
Witam, staram się znaleźć schemat do-5V zasilacza, które można otrzymać od +5 V lub +9 V napięcia wejściowego. Pobór prądu jest około 300-500mA. Mój transformator nie gor centrum kranu. Chciałbym użyć +9 V z gniazda ściennego mam zamiar to wykorzystać do paszy niektórych opamps Najprostszym lepiej, chciałbym prever stosowanie regulatorów liniowych. Dziękuję

Możesz użyć MAX660 przez National Semi. Działa dobrze. Sprawdź, czy arkusz danych o szczegóły. Czy na pewno Wzmacniacze pochłonie 300-500mA? Spróbuj sprawdzić, czy w górę tabeli zasilanie prądem stałym.

Staram się zamknąć obwód aby zastąpić obecną. Chciałbym zrobić ten jeden, czy mogę znaleźć szczegóły dotyczące stosowanego cewki. Unikam chipów MAX ponieważ maksyma zatrzymuje produkcję określonych rodzajów afrer kilka lat.

serii, która ci dałem jest łatwo wymienialny przez innych producentów, takich jak Maxim / krajowy / liniowe / Intersil, o wynikach zmiennym sam pinout ... nie powinno być problemów ze znalezieniem zastępstwa. W każdym przypadku producent jest krajowe i część jest bardzo popularny

Nie myślę, że tak .... sprawdzić arkusze danych i stronach internetowych producentów cytowany ... powinieneś być w stanie znaleźć coś dla siebie

Najprostszym sposobem byłoby użycie 9VDC zasilacz sieciowy tylko regulator-5V. Są tanie też.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back