50Hz pola magnetycznego i 50Hz hałasu

F

Fala

Guest
hello, zmiennego pola magnetycznego wytwarza pole elektryczne, które mogą być wywołane jako napięcia szumów i hałasu bieżących.
Chcę wiedzieć, czy mogę łączyć tarczy mojego kable ze względu na wyżywienie (jak pokazano na obrazku zajęcia), gdzie nie wywołane obecnym hałasu iść?obecny zawsze poruszają się w pobliżu obwodu, to powrót do transformatora?Jeśli tak, w jaki sposób?powinien przekazać diody prostownicze?
jedno pytanie dlaczego gdy dotykamy sondy osciloscope możemy wywołać silne 50Hz hałas?nawet jeśli środek wysokiej impedancji sygnały bliskość ciała może wywołać 50Hz hałasu.
Pozdrowienia.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Hi, I don't know exacly aplikacji, ale myślę, że w połączeniu dokonywane za pośrednictwem kabla ma bardzo niewielki wpływ na obwodzie, mniejsze niż w przypadku innych radiatig phoenomema.

Cześć

> Dlaczego, kiedy dotykamy sondy osciloscope możemy wywołać silne 50Hz hałas?

Pojemność od budowy instalacji elektrycznej i ciała.

Witaj,
mwmmboy napisał:

... Nie wiem exacly aplikacji, ale myślę, że w połączeniu dokonywane za pośrednictwem kabla ma bardzo niewielki wpływ na obwodzie, mniejsze niż w przypadku innych radiatig phoenomema.

Cytat:

kiedy nasze ciała z odległości ścian w kilku metrów tym pojemność powinna być zbyt niska, nie jest?
i jeśli jest ona zbyt niska, powinien on być otwarty dla niskich częstotliwości nie jest?

Jeśli dołączyć przewody ziemi ciała hałasu zmniejszy
ten hałas i 50Hz pickup jest w porządku

a equipement poprzez transoptor lub bezpośrednio do lepszej ziemi

co to pokazuje mi się to nie jest biedny elektryczne ziemi w miejscu Państwa pomiaru od

Poza tym niektóre odbioru RF to normalne i dont forget 50Hz harmonicznych także

takie rzeczy jak napowietrznych striplights może być źródłem wszelkiego hałasu

elektrycznych w domu będą mniejsze

Najbardziej hałas pochodzi z TV lub innych narzędzi badań

hałas jest miarą napięcia jest wzmacniany przez zakres's przodu

jest bardzo małe napięcie wokół ,1-50uv max

promieniowania em w postaci promieniowania magnetycznego pokazują, przyzwyczajenie się do ich napięcia wywołanego gdzieś

dont think to jest problem
gdyż eventualy odnaleźć siebie oddzielonych od produkcji
czy nie byłby zakres móc zmierzyć

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back