500W sinusiody inverter, 3 pytania

J

jolly_girl

Guest
Witam wszystkich ... mojego projektu jest stworzenie 500W przetwornica sinusoidy. : Idea: z podtrzymaniem bateryjnym. hv i tak zaprojektować układ ładowania akumulatorów, a następnie SPWM falownika. do 500 m przy użyciu 120Ah akumulator kwasowo-ołowiowych. więc będę potrzebował stałego prądu około 12A na 14V do około charge d baterii. To gdzie ja potrzebuję twojej pomocy, jak mogę zaprojektować źródło prądu stałego napięcia na tym poziomie. 2 etap to: Inverter. mój partner pracuje w tej sprawie. wat jest to zasugerowała mi ---> ll 1. Nasza firma "generują sinusoidę (50Hz) i trójkątne fali (10kHz) z zastosowaniem XR2206 2. porównać je z LM311 do generowania nasze sygnały spwm 3. wykorzystania transoptor do świadczenia tych impulsów do naszego MOSFET Więc .. wat do u think ... to jest program uda i czy są jakieś lepsze sposoby na to: idea: czekam na propozycje ur .. thanx: D

sameer thanx, myślę, że będzie to służyć moim celem ... abt wat n ładowanie podtrzymujące .. i będzie potrzebowała około 300mA prądu, że w około tym samym poziomie napięcia. Myślę, że ten tor będzie również służyć mojemu sączyć problem ładowania ... baterii zwróci mniej prądu po pełnym naładowaniu n ten tor będzie łatwo dostarczyć ... Czy nie jest? .. lub jest jeszcze coś dodać u thanx

Po pierwsze, jesteś nie zbuduje czystej sinusoidy falownika, ponieważ są one niezwykle skomplikowane. [Size = 1] Ponadto wydaje się, że kobiety w Indiach są mądrzejsi w dziedzinach technicznych, to tutaj hmmmm. [/Size]

yaa smeezekitty ów ryt ... m nie dąży do sinusoidalne, ale conajmniej za pomocą spwm (na kilka filtrów) i mogą mieć coś takiego jak sinusoida .. Czy nie jest! 1 więcej rzeczy i był ciekawy abt, że mój wyjściu falownika będzie kilka impulsów (o zmiennej szerokości) na poziomie 12V DC lub mniej, więc będę musiał użyć "step up" n transformatora w tym miejscu zastanawiałem się, czy to xformer będzie działać dobrze ... Mam na myśli problemy dotyczące n ogrzewania ze względu na nasycenie harmonicznych będzie tam .. wat można zrobić w tej sprawie?! ja naprawdę potrzebuję pomocy tech-ur głowy .. robią pewne sugestie. thanx [size = 1] n tak .. kobiet w Indiach są inteligentne w dziedzinie technicznej też:) [/size]

wpisz No jeśli masz na myśli wyjście pomocą filtrowania kolei prostokątny do sinusoida, tracisz dużo energii robi. urlopu ret

10kHz fali jest modulowana przy 50Hz przez PWM. Więc to nie jest prostokątny. Jest łatwy do rozprowadzenia go do czystej sinusa z dolnoprzepustowy filtr LC. Większość falowników użyć wysokiej oscylatora częstotliwości oraz niewielki transformator ferrytowy następnie skorygować i przefiltrować do 330VDC. Korzystają one z wysokiego napięcia Tranzystory MOSFET i włączyć je z PWM.

"Większość falowników użyć wysokiej oscylatora częstotliwości oraz niewielki transformator ferrytowy następnie skorygować i przefiltrować do 330VDC. Wykorzystują tranzystory MOSFET wysokiego napięcia i włączyć je z PWM" thanx audioguru, ale myślę, że ten program będzie ba nieco trudne dla mnie. może u mnie coś zasugerować do generowania impulsów spwm korzystania z niektórych funkcji ICS lub generatory .. thanx ..

Większość czystego sinusa falowniki użyć TL494 IC kontroler PWM. To przełączniki wysokiego napięcia Tranzystory MOSFET i wyłączać w wysokiej częstotliwości z +330 VDC się z siłą oscylatora wysokiej częstotliwości, które jest wzmocniona z małego transformatora ferrytowego, mostek prostowniczy i kondensator filtra. Następnie wysokiego napięcia sygnału wysokiej częstotliwości PWM wygładzone do czystej sinusa z małym ferrytu filtr LC. Łatwo jest to, by jego napięcie wyjściowe regulowane. Jeśli jest to zbyt trudne dla Ciebie to projekt lub kopiowanie falownika prostokątny, który został użyty 40 lat temu. Jego napięcie wyjściowe nie są regulowane. Wiele nowoczesnych produktów elektronicznych nie będzie działać przy zasilaniu z niego.

oki to ... jeśli jest to wat to ma potem zrobię to ... może u pls dołączyć do tego jakiś schemat .. m również szukają u, ale ponieważ wiem, że również u może decydować, co jest lepsze .. n tylko jedna rzecz chcę wiedzieć jest to, że tak z wats i metod wymienionych w mój pierwszy post (przy xr2206, itp.) thanx.

[Quote = jolly_girl] Chcę wiedzieć, że tak z wats i metod wymienionych w mój pierwszy post (przy xr2206, itp.)? [/Quote] Chcesz? Wats? TL494 ma generator fali trójkąta i porównawczym. Posiada również układ o dostarczenie czas martwy zapobieganie zarówno tranzystory wyjściowe od okazało się w tym samym czasie. Posiada również regulator napięcia 5V. Posiada również wzmacniacze błędu i opinie, które można regulować napięcie wyjściowe. Dlaczego więc nie użyć zamiast tego?

sry za chce .. wats .. rzeczy. ya m studiów TL494 n wydaje się być lepszym rozwiązaniem .. thanx .. ale nadal pozostaje w m schemat dla operacji .. Można u mi pomóc z tym .. pls. thanx

My energii elektrycznej jest bardzo solidny i nie pójdę w krzaki na polowania, więc nigdy nie używane falownika. Również nie widziałem nigdy IC TL494. Niestety, nie jestem zainteresowany zarabianiem falownika, gdy tanie chińskie są dostępne.

Rofl Rofl w ostatniej odpowiedzi ... Ona jest typową dziewczyną indo-asian nic nie wiedząc i prosząc o coś na ciepło: d

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back