50 omów źródło o wysokiej impedancji obciążenia jazdy

S

shaileshmore007

Guest
Eksperci Szanowni Państwo, mam jeden 10MHz generator impulsów o impedancji 50 omów źródła. Muszę jeździć obwodów MOS z tego generatora impulsów. Instrukcji obsługi generatora impulsów mówi specyfikacja ważna tylko dla 50 Ohm obciążenia. Moja aplikacja potrzebuje dokładnych wartości napięcia na wejściu. Co należy zrobić? Obecnie na instrument jestem tylko ustawienie 1 / 2 * aktualne napięcie potrzebne na moje wejście IC. Ale donno jeśli dokładność jest coraz naruszone. Wszelkie sugestie proszę?

Jeśli korzystasz z 50 ohm kabel do podłączenia generatora impulsów do wejścia swój układ (wysoka impedancja), żeby dostać się dwukrotnie na wyjściu generatora impulsów, ale z wejściem obwodu dostaniesz dwukrotnie amplitudy generatora impulsów. Dlatego należy być ostrożnym, aby nie spalić tranzystora. (Mam na myśli, jeśli obwód toleruje do 5 V, ustawić napięcie max generatora impulsów do 5 / 2 = 2.5) [url = http://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science / 6-002-circuits-and-electronics-spring-2007/video-lectures/lecture-25 /] MIT OpenCourseWare | Elektrotechniki i Informatyki | 6,002 obwodami i elektroniką, Wiosna 2007 | Video Wykłady | Wykład 25: Naruszenie Abstrakcja Barrier [/url]

Większość generatorów przeznaczonych do obciążenia 50 ohm może pracować bez obciążenia, jak również. Jeśli impedancja źródła jest określony jako 50 Ohm, expectable zachowanie jest oczywiste. Ale możesz sprawdzić rzeczywiste napięcie wyjściowe z funkcją oscyloskopu, jeśli nie wiesz o.

Dzięki za odpowiedzi. Oscyloskop pokazuje ok. 2x wartości (nie dokładnie) i ustawiony na generator impulsów jak wskazano powyżej Milad-D. Moje wątpliwości to, że impedancja wejściowa oscyloskopu może być inny od mojego impedancja wejściowa obwodu, więc jak mam zapewnienia dokładnych poziomów napięć do miliwoltów?

Kiedy masz do czynienia z sygnałami cyfrowymi, dlaczego potrzebuje tak dużej dokładności?

Uruchom Przewód koncentryczny 50 Om z generatora sygnału cyfrowego obiegu. Na końcu kabla, zanim go podłączyć do obwodu obciążenia, miejsce 50 ohm rezystor od contact center do ziemi. Generator impulsów będzie szczęśliwy, napięcia przeczytać na przednim panelu będzie równa napięć na obciążeniu 50 omów.

@ Biff44: Postaram się .. dzięki @ Milad-D: Jego przyspieszoną obwód starzenia setup, gdzie do połowy zakresu acurracy miliwolt jest potrzebne.

Jego przyspieszoną obwód starzenia setup, gdzie do połowy zakresu acurracy miliwolt jest potrzebna.
Jeśli szukasz skalibrowany dokładność, będziesz miał trudności, aby ją albo z generatora impulsów lub pomiaru oscyloskopu. Większą dokładnością niż o procent będzie rzadko określonych przez producentów. Ogólnie rzecz biorąc, zarówno rozwiązania po stronie obciążenia, jak sugeruje biff44 zmniejszy wpływ impedancji od wielkości impulsu. Również nie wspomnieć o udział szerokości impulsu i zakres czasowy wzrost. Na szybkie impulsy, zakończenie obciążenie byłoby korzystne, tak.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back