4 Ant do 1 odbiornika

7

7rots51

Guest
Jak połączyć 4 anteny do 1 odbiornika? (W celu zwiększenia zysku) Czy mogę używać sumator mocy? Jakie są skutki utraty sumator? Co o NF całego systemu?

Cóż, w zasadzie w pewnej odległości od nadajnika jest pewna ilość energii / m ². Jeśli masz jedną antenę i odbiera W X władzy, o czterech anten (rozmieszczone prawidłowo więc dociskać świeże kątów przestrzeni), to będziesz miał 4 * X watów mocy otrzymał. Dlatego satelitarnej dishs są sooooo duże.

Jest to trochę skomplikowane. Musisz połączyć wyjścia anteny w fazie. Co zakres częstotliwości używasz?

Łatwiej jest, jeśli robisz to na pasma. Jest również zależy, w jakim środowisku masz. To jest bardzo daleko i LOS istnieje bez multipath. Wystarczy, że sumator a antena będzie tylko anteny tablicy. Jeśli mutipath istnieje, historia jest inna. Być może trzeba to zrobić na pasma z pewnego rodzaju algorytmy adaptacyjne.

mój wniosek jest LOS, na 433MHZ. Chcę to zrobić na etapie anteny. Czy mogę używać sumator? Co kombinatorów nadaje (część Nember potrzebne)? Czy jest jakiś wpływ na NF i czułość RX obwód dodając sumator?

Możesz korzystać z dwóch etapów dwa wejścia Wilkins sumator. 1. Trochę od 70 do 75 omów koncentryczne. 2. Określić współczynnik prędkości. 3. Cut sześć kawałków fali kwartale długo na swoją częstotliwość. 4. Łączenie dwóch na końcach kabla 50 ohm z dwóch anten. 5. Podłącz drugi koniec równolegle. Zadzwoń do tego punktu X 6. Czy tym samym do dwóch innych anten. 7. Zapoznaj się z dwóch ostatnich odcinków fali czwartej i podłączyć każde 12:59 punktu X. Włóż drugi koniec równolegle. Uruchom więcej 50 ohm z tego punktu do odbiornika. Nie ma potrzeby rezystory równowagi, ponieważ jest mało prawdopodobne, że czysto mechaniczny system antenowy nie powiedzie się.

Musisz się czy kupić "Antena splitter" i trzeba poddać go anteny między odbiornikiem. Z poważaniem. ta2ctp

Chcę połączyć 4 mrówka do jednego odbiornika, aby zwiększyć zysk mrówek. Muszę sumator, proszę podać jakieś liczby części z niektórych dostawców.

człowieka, siano, wystarczy spojrzeć na minicircuits lub k & l, lub innych RF componnets zł. zakup 4 -> 1 RF sumator (splliter), to większość czasu stopniowo macth, potem po prostu korzystać równy długości przewodów i podłączyć 4 anten do rozdzielacza, jeśli mecz fazy nie jest 100% niż you'l mają tillted Beem, tak po prostu przenieść tablicę innym kierunku (nie Bigi). należy umieścić anteny na temat 0.7lambda.

tak, aby wyeliminować GratingLobes swoje separacji element powinien być mniej 1lambda, płatki są całkowicie wyeliminować 0,5 lambda, ale może być do zamknięcia więc wzajemne sprzężenia jest duża, 0.7lambda jest najlepszym kompromisem i niemal w każdej tablicy będzie to przypadku.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back