3V mikrokontrolera do 15V CMOS interfejsu

T

tajemnica

Guest
Hi all
Jaki jest najlepszy sposób na jeden interfejs 3V mikrokontrolera do 15V CMOS?
możliwe jest wykorzystanie uln2803?

dzięki

Hi Friends

i również potrzebują tego, ale z 3 do 8 MHz przełączanie prędkości, co do użycia.
op-amp, szybkie tranzystory czy co?
Chcę bufor wyjścia nie odwracając.(3 ..... 5 do 15) i 0 do 0.
I również wykorzystywane ULN ale nie działa z dużą prędkością, że odwraca, a także w przypadku korzystania z dwóch opóźnienie przybywa.
co robić?

Jeśli nie masz nic innego i nie dbają o bieżące zużycie.Każde wejście uln2803 pochłonie 1 mA prądu.

Jeśli nie masz na dysku ogromnych ciężarów można użyć otwarty kolektor buforów jak 7406, 7416 (odwrócenie) lub 7407, 7417 (nie odwracając) są zarówno w stanie przestawić max 30V.

Jedynym problemem jest to, że nie mogą oni dostarczyć silnego O poziomie (otwarty kolektor).

Przełączanie prędkości (i zużycie energii) zależy od rodzaju obciążenia, a także na wielkość używanych pullup na "wysokiego napięcia" stronie.

Hope this helps and best regards

Prosty interfejs jest małą FET z pullup rezystorem.
Kontakt podstawy do 3.3V, źródło do mikrokontrolera oraz drenażu z pullup rezystorem do CMOS obciążenia dla nie odwracając rozwiązanie.Philips jest to rozwiązanie w swoich instrukcji I2C

Inaczej TI CD40109 lub CD4504 na poziomie tłumaczenia, ale CMOS poziomu nakładów na

Jeśli potrzebujesz szybszy interfejs,
należy użyć komparatora.

Search site Texas Instruments.Nie możesz znaleźć różne chipy, które są wykorzystywane przede wszystkim do autobusu napięcie przesunięcia.Rzuć okiem na serię CBTLV i innych "Cross Bar" żetonów.Można również znaleźć transceiverów, że posiada dwa źródła napięcia wejściowe (dla niskiego napięcia stronie i po stronie wysokiego napięcia).

CBT i podobne urządzenia są zazwyczaj dokonywane dla max 5V.
Ja nie widziałem żadnych wyższych napięć

Jzo777n Tak, masz rację!Przepraszam za błędne informacje.
Niż ja uważam, że najprostszym sposobem jest użycie typu "otwarty kolektor" systemu, a jeśli potrzebujesz więcej obecnego wykorzystania bufora po.Aby uniknąć wszelkiego rodzaju hałasu jest najlepiej wykorzystać Schmitt buforowymi po otwarty kolektor sterownik zasilany na 15V.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back