220v szczyt do szczytu do 310V dc za pomocą prostownika

M

mazhara

Guest
może ktoś mi pomóc z obwodu lub numer części, który przekształca 220v szczyt do szczytu od transformatora do 310V dc

Trzeba mostek prostowniczy i kondensator na wyjściu prostownika jest (spójrz na [url = "http://en.wikipedia.org/wiki/Diode_bridge"] to [/URL]). Po prostu należy zachować ostrożność co do typu most będzie używany (to zależy od prądu) i trzeba kondensator z powiedzmy 1000uF/400V. Jeśli nie możesz znaleźć wybraną wartość lub jest to zbyt kosztowne, można umieścić mniejsze kondensatory równolegle (2x330uF będzie wykonać zadanie), ale ich maksymalna wartość napięcia musi być co najmniej 400V. Mam nadzieję, że pomogło.

Czy ktoś może mi pomóc z obwodu lub numer części, który przekształca 220v szczyt do szczytu od transformatora do 310V dc
Przede wszystkim są to [COLOR = "red"] Niebezpieczne napięcia [/COLOR] więc być bardzo ostrożnym. 220 pp jest dziwne napięcie, to prawdopodobnie oznacza 220v RMS, jest to około 311v szczytu i 622 pp z pełnym mostku dostaniesz blisko DC do napięcia szczytowego (311 DC z 220 rms AC). 220v pp (zakładając sinusoidalne) będzie około 78V rms AC i dostaniesz około 110V DC (w pobliżu szczytu napięcia). Ponownie, należy być bardzo ostrożnym z tego rodzaju układu. Alex

Alexan_e jest odpowiednia powinna być RMS 220V. która jest ogólnie 220V prąd dostarczany do naszych domów .... potrzebujesz tylko mostek prostowniczy o wystarczającej wartości prądu i napięcia .... i uważać podczas pracy z tych poziomów napięcia ....

Dziękujemy z Państwa pomocą, ale jest tam wzór na obliczenie tej wartości kondensatora [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post dodany o 17:09 ------ ---- Poprzedni post był o 17:02 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Dziękuję ze wszystkimi odpowiedziami, teraz widzę światło. Co staram się osiągnąć jest wykorzystanie własnej oscylacyjnego sterownik most irs2453d jechać MOSFET i uzyskać 12v pp następnie przyspieszyć stosując transformator 220V (rms jak sugeruje), a potem przychodzi mostek prostowniczy aby uzyskać 310V DC i wreszcie i użyć innego irs2453 tak że mogę uzyskać 220V AC. Czy możesz mi pomóc, jeśli potrafisz

Sinusoidalne napięcie amplitudzie 15 V i częstotliwości 50 Hz jest stosowane do pół fali przy użyciu prostownika diody PN. Rezystor obciążenia jest 500ohms.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back