2.5GHz RF filtr pasmowy Design

B

bowen_zhang

Guest
Pomocy! Projektowanie filtrów pasmowo-rf: pasmo przenoszenia 2450 ~ 2460MHz = 2485MHz stopband Stopband odrzucenia> = 30dB wymiar 10mm * 10mm * 5mm Mógłby mi ktoś podać jakieś sugestie, jak go zrealizować? Dzięki!

Propozycje: 1) zrelaksować stopband krawędzi częstotliwości lub 2) Weź się do picia

Zwykle przy tej częstotliwości (WIFI) są gotowe filtry SAW. Jeśli jesteś studentem, a następnie spróbuj zobaczyć, jak wygląda tych częstotliwości, amplitudy odpowiedzi od producenta stronach: Murata, Epcos, Soshin, itp. Jeśli potrzebujesz, aby zaprojektować tylko theoreticaly własny filtr, za pomocą elementów pasywnych LC, jesteś w tarapatach . [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 2 godziny 6 minut: [/color] [/size]
Niestety to wolne oprogramowanie nie jest bardzo przydatne, jak długo będzie obliczyć kondensatory w femptofarad i indukcyjności w mikrofaradów na paśmie 2,4 GHz filtr ... Czy brakuje mi czegoś? Myślę, że lepszym rozwiązaniem jest Elsie: http://www.tonnesoftware.com/elsie.html pozdrowienia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back